United är skrämmande

Den gamle Unitedspelaren Paul Ince var det inte många som skrämde under hans tid som spelare på planen men nu gör tydligen United det. Efter matchen mot Blackburn så hade han en del att säga om planeringen inför matchen mot oss. 

"You can spend all week, as I have done, discussing tactics and personnel. I probably thought about playing 20,000 different teams. But when a team is that good, sometimes you can't do anything about it. We tried hard and went in there with a lot of confidence. But they are so good."
 
Han säger alltså att han spenderat hela veckan med att planera inför matchen mot oss men när ett lag är så bra som United så kan man inte göra något åt det. Det stämmer nog och jag vidhåller fortfarande att vi tar hem ligan denna säsong även fast Liverpoolfansen redan tror att de vunnit den. Men som vanligt så kommer antagligen Liverfool att vara avhängda runt juletid. För jag kan aldrig tro att deras tur fortsätter i den här utsträckningen året ut. Jag satt nyss och funderade över en elva med United och Liverpool spelare och jag kom fram till att skadedjuren inte skulle få in så många spelare.

VDS
Neville Vidic Ferdinand Evra
Ronaldo Carrick Gerrard Nani
Rooney Torres

Om vi börjar med målvakten, Van der sar har varit dominant i Uniteds målbur sedan han kom till oss och jag anser inte att Reina har någon chans att ta platsen där. Dock så är Reina bättre än vårat andra och tredje val så skulle VDS sluta så skulle jag nog hellre sätta Reina där än någon av PiG eller Foster, just nu i alla fall.

Backlinjen är odiskutabel, Liverpool har inte en enda back som kan mäta sig med våra. På mittfältet satte jag Carrick för jag anser att Scholes börjar bli till åren men för det är han inte en dålig spelare. Men Carrick är i alla fall bättre än både Mascherano och Alonso. Även fast det tog emot så var jag tvungen att sätta Gerrard där, när han är i form så vill nog dem flesta ha honom i sitt lag. Men hade det varit för 5 år sen hade han dock blivit petad av Scholes. Nani och Ronaldo är båda två bättre än Riera eller vad han nu heter och Kuyt.

I anfallet tog det emot att sätta Torres när vi har en anfallsuppsättning som heter Tevez, Berbatov och Rooney men jag satte honom där för att han antagligen skulle göra ännu fler mål tillsammans med Rooney än vad han gör och har gjort just nu i Liverpool. Fast denna uppställning kan ändras innan året är slut för vem vet? Det kanske lossnar ordentligt för Berbatov nu efter hans två mål mot Ålborg.

Som ni ser blev det bara två spelare från Liverpool och jag tror dem flesta experterna skulle enas med mig, sätt gärna ut eran elva i kommentarssystemet också. 


Rooney och Torres i anfallet alltså.  

Kommentarer
Postat av: Shankly

Reina

Arbeloa Vidic Skrtel Evra

Ronaldo Mascherano Gerrard Babel

Berbatov Torres



Reina före VDS alla dagar i veckan. Man har inte mest hållna nollor i PL två år på raken för ingenting.



Backlinjen så finns det ingen bra ytterhöger i nåt av lagen. Neville en avdankad fd och Brown en sopa som ger bort er ledning mot oss. Därför blir det Arbeloa. Mittbackarna är självklara för jag vill ha hårdingar där. Sen får väl Evra komma med då för han är ju rätt grym faktist.



Mittfältet är det Gerrard och Mascherano som styr i mitten för en bra defensiv mittfältare ska det vara och mest tacklingar förra säsongen av Mascherano, Carrick, Alonso och Owen avgör detta. Ena kanten får väl Christina ta då men andra får Babel ta.



Sist men inte minst, inga jävla överviktiga tjockisar i mitt anfall!! Därav detta val.

2008-10-06 @ 21:30:41
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bill_Shankly
Postat av: Busby

Tvålhansken VDS i mål, haha, finns större säkerhetsrisk? Sedan är inte Carrick i närheten av Mascherano. Det tar emot att sätta Gerrard och Torres i elvan? Då försöker man verkligen vara objektiv. Varför ens ta med någon av dom?

2008-10-06 @ 21:40:22
Postat av: Breahl

Detta är en unitedblogg om du inte har märkt det..

2008-10-06 @ 21:41:51
URL: http://breahl.blogg.se/
Postat av: Busby

Varför skriva med Liverpool-spelare då!? Du har ju för fan med en scouser i elvan. Är du ens ManU-supporter. Har väldigt svårt att tro det.



Ska du göra seriösa elvor får du lära dig att vara objektiv.

2008-10-06 @ 21:46:44
Postat av: jesper

Bra skrivet Breahl, håller med dig, kanske att babel håller samma klass som nani atm, men nani går lätt förbi honom inom snart framtid...Neville's matcher har varit sådär om jag ska vara ärlig, inte ett bra inlägg



ser mycket hellre rafael där...han e kingen på högerbacken.



Ska till Manchester till Jul, 28/12...nån pub eller nåt du rekomenderar?

2008-10-06 @ 21:48:26
Postat av: florent sinama-pongolle

håller med busby att om det nu ska vara nödvändigt att göra en blandad elva så får du vara mycket mer objektiv.



Reina



Arbeloa Vidic Ferdinand Evra



Christina Mascherano Gerrard Babel



Rooney Torres



Målvakten är det absolut inget snack om. det är inte flest hållna nollor de senaste 2 åren som shankly skrev innan utan det är 3 år irad till och med. VDS är faktiskt ganska långt ifrån Reinas klass



Arbeloa på högerbacken av samma anledning som shankly skrev. Vidiv och Rio som mittbackar, men Skrtel hade tagit en plats där om han inte blivit långtidsskadad igår. Evra är ett solklart val på vänsterbacken.



Christina får väl en plats på högeryttern men innermittfältet är det absolut inget snack om. Mascherano världens bästa defensiva mittfältare och Gerrard världens bästa mittfältare och en av världens bästa spelare. Vänsteryttern tveksam men jag väljer Babel för han är en personlig favorit.



på topp är det inte mycket att säga heller väl? Rooney tillsammans med Torres.



och varför skulle inte Liverpools "tur" hålla i sig hela säsongen? Machester hade betydligt mer "tur" början på förra säsongen då dom vann 5 matcher irad med 1-0 och dom avgjorde de sista 10 minuterna varje gång. eller det var kanske inte tur utan skicklighet? brukar heta så när det är manchester united som gör det...

2008-10-06 @ 22:41:10
Postat av: Ray Clemence

Haha. Humor!



VDS bättre än Reina, "Tvålen" VDS är ju klart sämre än Reina för det första, det finns ju en orsak till att Reina håller nollan i mera matcher än vad VDS gör...



Backar blir det Arbeloa, Rio, Skrtl, Evra



Mittfält: Christina, Masken, Gerrard, Babel



Anfall: Rooney & Torres

2008-10-06 @ 22:52:08
Postat av: johan

haha så löjlig du är, babel vissat mer än nani! både masken och alonso bättre än sneköpet carrick.

2008-10-06 @ 22:56:39
Postat av: jesper

Riktigt roligt att se hur många fools som läser en United blogg, är det för att Breahl skriver bra eller för att ni vill se uniteds snygga mål?? Och föresten, alla har rätt till sin egen åsikt, de senaste 2 åren har VDS varit den säkraste målvkten med fötterna i premier league.

2008-10-06 @ 22:58:04
Postat av: YNWA

Fråga!!

När...(för det har ju hänt åtskilliga gånger) Man U avgör flertalet matcher under de sista minuterna.

Är det oxå tur, eller låt mig gissa, skicklighet då?

ANYTHING BUT UNITED

2008-10-06 @ 22:58:16
Postat av: Nicoz

Shankly:

Jag skulle snarare säga att Reinas alla nollor beror på att Liverpool spelar mer defensivt än United. United brukar ju göra betydligt fler mål än Liverpool och har dessutom släppt inte släppt in mer än Liverpool under de senaste säsongerna. Lagen emellan har väl van der Sar heller inte ens fått släppa in något mål mot Pool före denna säsong, medan Pepe släppt in 3 i samma match för bara några månader sedan? Komiskt att ni refererar till van der Sar som "tvålhandsken" när ni själva har Pepe Reina i mål. Hur många kilo tvätt var det han hängde på Old Trafford i våras nu igen? Jag hoppas att han tar ner den nästa gång han kommer på besök.



Ska du ta ut en mittback från United så för guds skull ta ut Ferdinand. Det finns ingen bättre mittback i världen idag. Självklart är det svårt att ta ut en elva när man inte är neutral, men om man skulle fråga fotbollsfans och experter runt om i Europa så har jag svårt att tro att någon skulle ta ut ett lag med fler än två-tre, högst fyra Liverpool-spelare. Det är ju ingen slump att United vann både ligan och Champions League ifjol.

2008-10-06 @ 22:58:48
Postat av: Breahl

// Busby



Läs hela inlägget innan du skriver en massa trams.



Jesper//



O'sheas kan jag rekomendera, bra öl, bra musik och trevligt folk :)



florent & Ray Clemence



Så det är därför VDS blev uttagen i årets PL-lag 06/07 för att han har tvålhandskar? Nä mest humor med allt detta är ju att svenskafans största humorist Ray Clemence kommer in och skriver och det gör ju allt så mycket roligare. :)



Både hargo, carrick och scholes håller högre klass än eran mask, vi tog inte dubbeln för ingenting förra året, skulle vilja påstå att Carrick har varit en av våra viktigaste spelare under dessa två underbara år. Sen skrtl i stället för vidic, det om något är humor. :D





2008-10-06 @ 23:02:16
URL: http://breahl.blogg.se/
Postat av: Nicoz

Måste säga att jag imponeras av den totala brist på självinsikt som Liverpool-supportrarna bjuder på här. De kallar van der Sar för "tvålen" eftersom han släppte in ETT billigt mål mot Liverpool, samtidigt som deras egen målvakt är känd i hela Europa för sitt höga snitt på jättetabbar. Senast han var på Old Trafford hängde han två stora högar tvätt, hans insats mot Andy Johnson in derbyt för nåt år sen är redan legendarisk och den följdes av en drös andra grova missar. Sedan försöker dom bevisa Pepes "storhet" med att han hållit nollan flest gånger, trots att van der Sar släppt in färre ligamål två år i rad.



När dom sedan påstår att Babel presterat mer än Nani så ligger man ju ner på golvet och garvar. Jag vet inte hur många assist Nani gjorde ifjol med det var garanterat tvåsiffrigt, så många mål som han låg bakom lär Babel aldrig vara i närheten av. Och att kalla Carrick för "snedköp"....nej jag kan bara tycka synd om er.



Som sagt, fråga lite neutrala människor och experter så får vi se vart vi landar. jag har som sagt svårt att tänka mig någon som tar ut mer än 7 Liverpool-spelare i en gemensam startelva. Ni anklagar United-fansen för att inte vara neutrala, är det så förbannat svårt att acceptera att United som regerande liga och Champions League-mästare är bättre och har bättre spelare? Om du ber en Hull-supporter sätta ihop ett drömlag av spelare från Hull och Liverpool tror ni då han tar ut typ 6 Hull-spelare eller?

2008-10-06 @ 23:10:06
Postat av: Nicoz

* "mer än 4 Liverpool-spelare i en gemensam startelva" ska det naturligtvis stå.

2008-10-06 @ 23:12:13
Postat av: Jocke

Man ser ju ganska tydligt varför Liverpoolfans tror att man ska vinna ligan varje år när man ser hur deras mixelva ser ut!



Till exempel alonso, har aldrig sett en mittfältare som slår så många felpass som han gör, de är nästan otroligt att han ens får spela för, till och med, fools..!



Sen arbeloa, orkar inte göra det i nån ordning, såg faktiskt fools mot shity. Han var ju totalt jäkla värdelös, kan snillepassningar in i straffområdet var itne ens nära att gå till en foolspelare. De blev faktiskt bättre när han gick av planen..



Och Reina, äre bara jag lr reagerar han ens på skott? nackdel han är även kort...tror att hela världen väljer vds före reina..



Orkar itne skriva mer då ja itne kan bry mig mindre om liverfools! Vilket lag har vunnit ligan senaste åren och cL? Ja citerar en skribent på eurosport "om nu city vill vinna ligan är det väl lika bra att köpa uniteds lag.." Klart att de ska vara mer unitedspelare än liverpools dito då united helt enkelt är bättre. Dock förstår ja om liverpool är lite kaxig nu när man lyckats vinna mot united på hemmaplan! Starkt jobbat ;) Kmr bli kul att se nästa om ni tror ni ska vinna pl då också!

2008-10-06 @ 23:27:44
Postat av: jocke

Breahls uppställning är den som gäller om man inte får ha ett rent unitedlag...

2008-10-06 @ 23:28:46
Postat av: Jocke

Breahls uppställning är den som gäller om man inte får ha ett rent unitedlag...

2008-10-06 @ 23:29:12
Postat av: Tobias Saba

Som liverpool fans måste jag säga den här elvan

Reina



Arbeloa Vidic Ferdinand Evra



Christina Carrik Gerrard Babel



Rooney Torres



Målvakten lite tveksam men väljer Reina, Reina kan även han göra ordentliga tabbar kolla bara denna Kolla på länken och spola fram till 44 sekunder

http://www.youtube.com/watch?v=bm6i70m4-Oo



Backlinje: ingen snack om saken United har ett otroligt försvar med världens bästa vänsterback och ett otroligt mitt försvar men Arbeloa är otroligt mycket bättre en den gamle ringrostiga Neville.



Mittfälltet ingen snack om saken. Ronaldo kanske världens bästa spelare förra året och carrik vilken otrolig slitjobbare han är.. sen så har vi världens bästa mittfältare Gerrad ! Och babel är så mycket bättre en Giggs, och Nani fortfarande ung



Anfall behöver jag inte diskutera...

2008-10-06 @ 23:53:45
Postat av: Janne Svenne

1 orsak till att Reina släpper in färre mål än VDS, 1 bara?? Det finns flera orsaker till detta, och den primära är inte att han är en bättre målvakt. Fundera på den ni, för det kan ju inte ha någonting alls med att göra hur lagen spelar, eller?

2008-10-07 @ 00:18:38
Postat av: Busbyboy

Detta är jag Olivera, nu har jag skrivit i Bralles blogg...



Rätt ska vara rätt:)

2008-10-07 @ 00:54:07
Postat av: Andy

Det är väl alltid svårt att få till en riktigt vettig opartisk bedömning i det här men det är alltid kul att försöka. Är Liverpool supporter så att ni vet.



VDS/Reina

Nevill Ferdinand Vidic Evra



Ronaldo Masken Gerrard Babbel/Nani



Rooney Torres



Målvakt:

VDS eller Reina… Två väldigt olika målvakter med olika styrkor och svagheter. Tycker att det är helt beroende på vilket motstånd man möter. VDS – Bra mycket bättre i luften än Reina tycker jag. Beror delvis på längden och generellt sett så är Spanska målvakter dåliga i luften. VDS har också en fördel i sin storlek när det är tajt framför mål. Båda är i övrigt bra shootstopers, hugget som stucket där tycker jag. Reina – gillar hans sett att arbeta i boxen, avstyr många anfall tidigt. Bäste straff målvakten i världen? Båda tabbar sig med jämna mellanrum, Reina något mer möjligen. Tycker inte att man kan säga att en av målvakterna är att föredra utan det beror snarare på vilket motstånd som man möter. Flest nollor, minst insläppta etc känns rätt ovidkommande då de inte har samma försvar framför sig. Ligans två bästa målvakter?



Backar:

Evra: Bästa vänsterback i ligan tycker jag, utan tvekan. Fulländad?

Ferdinand & Vidic: Topp två bästa mittlås i England tillsammans med Chelseas. Carragher tycker jag inte håller. Viktigt för Liverpool med sin klubbkänsla men är en sämre back. Skrtel tycker jag påminner mycket om Vidic när han kom till England så tids nog kan han nog utmana. Agger är också up and coming men både han och Skrtel behöver mer erfarenhet för att utmana.

Nevill: Tycker både att Liverpool och Man U har en brist på högerbacken. Finnan var en ofta bortglömd ytterback men som var väldigt duktig. Säger Nevill på gamla meriter även om jag tycker att han har brister.

Generellt: Måste medge att Man U har en bättre backlinjen för tillfället. Liverpool kan nog ha något bra på G när det gäller mittlåset om man ger det 1-2 år.



Mittfält:

Ronaldo: Inte mycket att säga, att inte ge honom en plats är tjänstefel ;D. Placerad på höger då jag tycker att både Man U och Liverpool har fler och bättre alternativ på vänster än på högerkanten.

Gerrard: Heller inte mycket att säga om.

Masken: Svårt val. Carrick är bra, Hargreaves är bra, Alonso är bra. Hade Scholes varit 4 år yngre så hade jag nog valt honom. Tycker att han och Gerrard har spelat bra i landslaget när de har matchats. Tycker dock att det börjar märkas att han är lite till åren. Tycker visserligen att Hargreaves är bättre än Carrick men jag kan ju ha fel. Någon Man U supporter kanske kan rätta mig på det ämnet. Tycker att både Hargreaves och Carrick tillhör topp 3, kanske till och med topp 2 Brittiska defensiva mittfältare. Dock rankas Masken av många som topp 3 i världen och det får bli avgörande. Wildcard: Anderson, om man vill skippa det defensiva mittlåset.

Babbel/Nani: Svårt val. Två talanger, lika gamla. Nani är väl en större talang än Babbel men det betyder inte att han tar steget och blir den bättre spelaren. Sett till mål och assist statistik förra året är Babbel den som är bäst men han har spelat fler matcher. Nani möjligen mer jämn än Babbel. Delad plats då båda är bra alternativ. Riera är utelämnad då jag inte har sett tillräckligt mycket av honom ännu.

Generellt: Man U har ett bättre djup på mittfältet än Liverpool känns det som. Tycker dock att Liverpool har det bästa centrala mittfältet för tillfället.



Anfallare:

Torres: Känns som han är självskriven. Har nog den i särklass bästa målkänslan som jag har sett i en striker sen Owen. Utmanare här är Berbatov.

Rooney: Rooney har jag alltid tyckt är mer forward än striker. Ett samarbete mellan Torres och Rooney skulle troligen vara det mest ultimata som man kan hitta i världen idag. Utmanare här är Keane.

Generellt: Har alltid föredragit att man har en renodlad striker och en renodlad forward i ett anfallspar. Av den anledningen så får inte Tevez plats. Jag kan själv inte riktigt se hans roll i Man U. Han är inte en renodlad striker och inte heller en renodlad forward. Känns inte som han passar in riktigt vare sig bredvid Berbatov eller Rooney. Hoppas att någon som har sett mer av Tevez kan ge mig lite ytterligare info om detta.



Mvh



Andy

2008-10-07 @ 11:33:18
Postat av: Kalle??

Anledningen till att så många Poolfans är här är eftersom Breahls bror så snällt bjöd i dem på Liverpools Svenska Fans forum. han är ju nämligen Poolare.



Laget då?



Reina

Arbeloa Ferdinand Agger Evra

Mascherano Carrick

Ronaldo Gerrard Rooney

Torres



Målvakt? Ja, hugget som stucket... Valde Reina eftersom jag är poolsupporter.



lets face it. Ingen av United eller Pool har nån bra högerback!! Därför väljer jag Arbeloa. Ferdinand och Agger i mitten så får vi in en vänsterfot där. Evra ganska så given va...



Masken och Carrick känns även dem jävligt givna.

Ronaldo, Gerrard och Rooney...Vem vill inte ha det så?????????

Torres på topp måste ju även de mest inbitna United supportrarna hålla med om. Han är ju faktiskt rätt så bra...

2008-10-07 @ 11:51:03
Postat av: Carl

Reina

Arbeloa-Carra-Skrtel-Aurelio

Kuyt-Mascherano-Gerrard-Riera

Keane-Torres



nuff said

2008-10-07 @ 12:34:14
Postat av: Nightmare

Rätt kul att Liverpool supportrar är så storsinta o skriver "christina" till ronaldo i varje startelva...fan va ni är patetiska!

I tron om att ha världens bästa lag varje säsong för att alltid få sitt självförtroende nertryckt i december månad får mig alltid o må så jävla bra av svin som er...



Att ni inte har svarat på Nicos senaste inlägg är väl för att ni satte något i halsen o inte kan komma med något vettigt motangepp då han har rätt i allt han skriver...

2008-10-07 @ 13:29:19
Postat av: Breahl

andy//



Du gav i alla fall en bättre analys än vissa poolsupportrar här ovanför så creds till dig. Angående Carrick/Hargreaves så tycker jag att United spelat bäst med Carrick/Scholes så det är därför jag valde Carrick. Hargreaves är bra att ha då man ska hålla ett resultat osv. Han är absolut inte en lika bra passningsspelare som Carrick så jag har hellre Carrick som starter.



Angående Nani/Babel så har du lite fel där, Nani vann nämligen assistligan förra året i United med 14 assists. Han gjorde även 4 mål på det. Babel gjorde förra året 10 mål så han gjorde fler mål men jag tror knappast han gjorde 14 assists. Så jag tar hellre Nani eftersom en kantare ska vara bra på att slå in bollar till anfallarna.

2008-10-07 @ 14:34:36
URL: http://breahl.blogg.se/
Postat av: Tevez

Foster

Evra Ferdinand Carragher Rafael

Ronaldo Gerrard Nani

Tevez Rooney Torres

2008-10-07 @ 17:52:12
Postat av: Tevez

Foster

Evra Ferdinand Carragher Rafael

Ronaldo Gerrard Nani

Tevez Rooney Torres



Anledningen till att ja tog Foster är att jag bara äskar honom han är så himla bra, och sen är han ju den bästa engelska målvakten. Resten är väl ganska självklart tycker ja vet inte vad ni tycker.

2008-10-07 @ 17:54:20
Postat av: Objektiv

Van der Sar



Brown - Vidic - Ferdinand - Evra



Ronaldo - Gerrard - Mascherano - Anderson - Rooney



Torres





Målvakt: Förstår inte ens hur diskussion kan uppstå. Reina har kostat Liverpool mångfalt fler poäng än Van der Sar gjort Man Utd. Bra målvakter på sina bästa dagar, men Reina är ofta en säkerhetsrisk.



Backlinje: Ingenting att diskutera egentligen. Enda omtvistade positionen är rb, men Brown har visat tillräckligt för att ha en plats, numera även under Capello.



Mittfältare: Återhållsamt med Rooney som lm, men vad jag har sett så är det där (eller rm) han spelar allt som oftast. Ronaldo och Gerrard är spikar. Vad Mascherano beträffar så är det en smakfråga. Det enda han kan är att tackla, Hargreaves är allround, Carrick och Scholes är båda finlirare som har sin styrka i magiskt passningspel, likaså Alonso. Anderson är lite av ett wildcard, men för mig så har han ett komplett paket. Stark, snabb, duktig passningspelare och imponerar genom att vara som bäst när det gäller som mest, såg honom dela ut omgångar till både Fabregas och Gerrard förra säsongen.



Anfallare: Torres är oomkullrunkelig på denna position. Möjligtvis att Berbatov skulle fått den, men där gäller samma praxis som mittfältsfrågan. En smaksak helt enkelt.

2008-10-10 @ 03:17:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0