Inför Manchester United - Hull

Det är dags för Hull att besöka Old Trafford och jag tror att detta kan bli en riktigt intressant match med tanke på Hulls inledning.

United:

United ställer upp med följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, O'Shea, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Park, Rooney, Berbatov och Tevez.

Brown, Scholes och Hargreaves står på skadelistan och det är ju inte direkt en ovanlighet att vi har spelare skadade. Låt oss hoppas att det inte blir en floppmatch som förra lördagen mot Everton. Jag tror att Sir alex ställer följande elva på planen.

VDS
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Nani, Giggs, Carrick, Park
Berbatov, Rooney

Anfallarna är omöjligt att tippa så därför drog jag bara till med något där men när det gäller mittfältet så har fergie indikerat att Carrick ska få starta och jag tror man vilar Ronaldo, Anderson och Fletcher inför onsdagens match mot Celtic. Men Ronaldo lär få hoppa in så tro inte att han inte kommer att få spela, han kan mycket väl börja från start med.

Hull:

Hull har följande trupp med sig till Old Trafford: Myhill, McShane, Turner, Zayatte, Dawson, Marney, Hughes, Boateng, Geovanni, King, Cousin, Barmby, Garcia, Windass, Mendy, Halmosi, Folan, Ricketts, Giannakopoulos och Duke.

Hull slog ju Arsenal på emirates så de kan mycket väl skrälla mot oss med även fast chansen är minimal. Matchen kommer antagligen att styras av oss med högt bollinnehav från våran sida. Klockan 16:00 börjar matchen på canal+ sport 1 så jag hoppas att ni sitter vid tv-apparaterna då. 

 

Veckans film

Jag hittade en väldigt kort men bra gjord och ihopklippt Ronaldofilm så det är just den jag hade tänkt ha som veckans film. Varsågoda.


Lätt vinst mot West Ham

Det blev en väldigt enkel match som förutspått och jag tror inte West Ham knappt var i närhten av en farlig chans och det var roligt att Rafael fick spela han med. United ställde upp med följande startelva.

PiG
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Anderson, Nani
Tevez, Berbatov

En väldigt offensiv elva som ni ser och det var ljuvt att skåda Ronaldo och Rafael på högerkanten, vilket kantpar det kommer att bli i framtiden. Som sagt, med Evra och Nani på en kant och de två förstnämnda på andra kanten så kan ni kanske tänka er vilket offensivt spel vi hade. Fletcher agerade städgumma i West Hams försök till kontringar vilket han gjorde väldigt bra. Ronaldo gjorde båda målen men det är inte det jag tänker framhäva utan det är Berbatov, vilket fruktansvärt spelsinne och bollmottagning han har. Det han gjorde på Ronaldos 2-0 mål är det inte många i världen som kan göra om. Se och njut.


Inför Manchester - West Ham

Efter helgens 1-1 match mot Everton är nog grabbarna laddade på att vinna och West Ham borde inte bli några problem, fast det trodde jag i och för sig om Everton också, tji fick jag.

United:

Uniteds trupp är följande: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Brown, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O'Shea, Carrick, Ronaldo, Park, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Tevez.

Som ni ser är Carrick tillbaka igen och Sir Alex har sagt att han kommer att få speltid så vi får hoppas att han får 20-25 min. Det brukar ju vara ett evigt tjat om vem som ska bänkas av Tevez, Rooney och Berbatov men nu tror jag faktiskt att vi får se alla tre. Jag tror på följande startelva.

VDS
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Park
Tevez, Rooney, Berbatov

Park och Fletcher hjälper till lite bakåt, även Rooney brukar ju ha förmågan att göra det. Även fast jag inte tror det blir så mycket bakåtspel denna match. Ronaldo, Tevez, Rooney och Berbatov kör full fart framåt och stänker in fyra mål.

West Ham:

West Ham har följande trupp med sig: Green, Faubert, Neill, Upson, Ilunga, Behrami, Parker, Di Michele, Bellamy, Etherington, Sears, Lastuvka, Lopez, Boa Morte, Mullins, Davenport, Bowyer, Collins.

Carlton Cole är avstängd efter Arsenal matchen i helgen, Dean Ashton är långtidsskadad. Även Mark Noble och Diego Tristan antas vara borta. matchen startar 21:00 och sänds inte på tv så ni får förlita er till streamssom ni hittar udner följande länk.

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=22141&part=sports

Tyvärr kan jag inte se matchen själv vilket är tur för jag hatar streams men jag hoppas att United vinner med några mål.


Så där såg det ut efter fööra matchen vi mötte West Ham då vi vann ligan.

Uppdatering: Viasat fotboll sänder matchen klockan 01:00 inatt

Hemsk helg

Anledningen till att jag inte skrivit nått är att detta har varit en fruktansvärd helg, först tappar vi poäng mot Everton och sen lyckas äcklen slå Chelsea på bortplan. jaja ny match i morgon, återkommer med mer info om den senare.

Tevez är i alla fall positiv och tror på dubbeln, han kanske har rätt för vi har faktiskt alla hemmamatcher efter jul mot big four.

"After Christmas we have to play teams like Chelsea and Liverpool at home. We are going to be up there all the way throughout the season because we have the quality throughout the squad to be doing that."



Startelvor idag

United:

VDS

Brown, Vidic, Rio, Evra

Ronaldo, Giggs, Fletcher, Park

Rooney, Berba

Bänk: PIG, Anderson, O'Shea, Evans. Tevez, Nani, Neville

Everton:

Howard,
Neville, Yobo, Jagielka, Lescott,
Arteta, Fellaini, Osman, Pienaar
Saha, Yakubu.

Bänk: Nash, Baines, Castillo, Vaughan, Nuno Valente, Rodwell, Anichebe.

Jag vet inte hur positionerna stämmer i Everton men jag klistrade in det från RC.



Veckans film

Ja då var det dags för veckans film och denna vecka hade jag tänkt visa en film med en av de spelarna jag beundrar mest. Nämligen Ricardo Kaká och jag har letat en riktigt bra film och jag hittade en hyffsad nu så den får duga. Varsågoda.

 

Inför Everton - Manchester United

Det är dags för bortamötet mot Everton och enligt mig borde detta bli en enkel match med tanke på den form vi haft på sista tiden.

United:

United har med sig följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Brown, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O'Shea, Ronaldo, Park, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Tevez

Som vanligt så är Hargreaves skadad och även Carrick och Scholes finns inte med. United har en imponerande form just nu och man har gjort 17 mål på 6 matcher, vi har även bara släppt in ett mål. Startelva som jag brukar vara ganska bra på att förutspå kommer att bli följande. ;)

VDS
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Fletcher, Anderson, Ronaldo
Rooney, Tevez

Varför jag tror att Tevez startar är för att han inte spelat så mycket på sista tiden, i och för sig gjorde han ingen bra insats i sitt inhopp mot Celtic men ändå, grabben måste få speltid.

Everton:

Truppen Everton presenterat är följande: Howard, Baines, Hibbert, Yobo, Lescott, Jagielka, Arteta, Osman, Fellaini, Pienaar, Vaughan, Saha, Anichebe, Yakubu, Nash, Rodwell, Valente, Jutkiewicz, Gosling, Baxter

Som ni ser är både Howard och Saha med i truppen vilket är roligt, deras startelva är ganska omöjligt att sia om så jag skiter i det. Här får ni lite kommentarer i stället från Sir Alex inför matchen.

"The team is playing well, We're really coming together now."

"It's always the same in football; the players who score the goals get all the attention. But if you look at the performance of Jonny Evans the other night, Gary Neville coming back in, John O'Shea who never lets you down, and Darren Fletcher and Anderson in midfield... they were the heart of the team against Celtic. That allows the forwards to get on with their job."


Han pratade även om Luis Saha och om honom hade han följande att säga.

"A lot of it [letting Louis go] depended on whether we got Berbatov," added the Reds boss. "We felt that we were going to get him.

"With Louis, he just didn't give us enough football. In those situations, which we've had in the past, players can leave here and continue their career elsewhere and do well. We hope that Louis goes on and does that with Everton."

Veckans film får ni i morgon för jag har nyss kommit hem från Umeå och jag orkar inte riktigt leta någon just nu. Vi får hoppas att United vinner i morgon nu och tar in på Liverpool och Chelsea.


Pienaar och Tevez

Grattis Wayne!

Idag fyller Wayne Rooney 23 år och vi får hoppas att han får mycket tårta och presenter. ;)

Annars finns det inte så mycket att rapportera förutom att reserverna vann med 3-0 igår mot shitty. Målen gjordes av Cleverley (13), Gibson (straff, 57) och Possebon (63).

Spelade gjorde:

United: Foster; Rafael, Gray, C Evans, Eckersley; Gibson, Drinkwater (Bryan 67), Possebon (Derbyshire 76), Cleverley (Eikrem 77), Hewson; Manucho.
Avbytare som inte användes: Zieler, James.


Tom Cleverley gjorde det första målet.

O'Shea hyllar Berbatov och Rooney

John O'Shea hyllade Rooney och Berbatov efter gårdagens match där de krossade Celtic på egen hand.

"Berba är en sån talangfull spelare och han länkar ihop laget så bra sa O'Shea till MUTV före han skröt lite om att han minsann assisterade till Berbas öppningsmål. Han hittar spelare när de gör löpningar, han har även bra spelförmåga och en bra touch."

"Alla talar om att Wayne spelar bra just nu men han har gjort det en längre tid. Det är bara det att andra spelare gjorde mer mål. Han har varit fantastisk, hans arbetsinsats är alltid stor och nu får han mål på det också, sa O'Shea om Rooney."


Måste även tillägga att den gamle unitedspelaren David Beckham nu har gått till Milan på lån, han kommer att spela med dem från och med januari månad. Det ska bli intressant att se hur det går fast jag läste det i aftonbladet och de har ju skrivit att Ronaldo redan gått till Real Madrid så vi får väl se hur mycket sanning det ligger i artikeln. 


Berbatov och O'Shea.  

Vinst över Celtic

Det var en rätt så dominerande match för uniteds del igår och Celtic hade inte mycket att säga till om. Det började med att Berbatov gjorde mål efter 30 minuter efter en misstänkt offside dessutom. Sedan tog det till andra halvlek och 52:a minuten innan han gjorde ett till efter ytterligare en misstänkt offside position. Rooney avslutade sedan målskyttet och han har gjort 9 mål på 7 matcher nu så han är verkligen i högform. Det är roligt också att Berbatov börjar få in målformen och vi får hoppas att han fortsätter i samma form. Celtics manager Gordon Strachan hade följande att säga om united.

"Jag har varit med och mött klubbar som Milan och Barcelona och alla de andra stora under senare år, men jag har aldrig sett nåt bättre än Manchester United. De är bäst i världen. Jag pratar om alla lag. Det finns inget landslag som skulle ha en chans.

United, regerande Champions League-mästare, kommer inte bara att försvara sin titel i framåt vårkanten, de kommer att vinna det här ett par år till."

Sir Alex har ju klagat över att han inte vet hur han ska spela både Tevez, Berbatov och Rooney och jag måste säga att det är verkligen en svår situation med tre så bra spelare. Tevez såg aningen blek ut igår då han kom in på planen men det kan ju bero på lite matchtid senaste tiden. På lördag är det i alla fall match mot Everton och det tror jag inte blir några större problem då Everton inte spelat särskilt bra i år men mer om det senare i veckan.


En glad Berbatov igår.

Kvällens startelva

United:

VDS

Neville
Evans
Vidic
O'Shea

Ronaldo
Fletcher
Anderson
Nani

Berbatov
Rooney

Subs:

Tomasz Kuszczak
Wes Brown
Ryan Giggs
Ji-Sung Park
Rafael
Darron Gibson
Carlos Tévez

Inför Manchester United - Celtic

Ikväll är det dags för derby igen på de brittiska öarna och sist lagen spelade mot varandra var 2006 och då vann United med 3-2 efter det vginnande målet av Solskjaer. United har spelat 0-0 mot Villarreal och senast vann man med 3-0 mot Ålborg så vinner de nu så gör man ett litet ryck i tabellen.

United

Truppen som Sir Alex har med sig är följande: Van der Sar, Kuszczak, Brown, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, O'Shea, Ronaldo, Nani, Fletcher, Anderson, Giggs, Gibson, Park, Tevez, Berbatov, Rooney, Manucho.

Vi har skador på Scholes, Carrick, Hargreaves och Evra och det är ju inte en ovanlig situation att vi har en del skador. Jag tror att United ställer upp med följande uppställning. (Observera att jag bara hade ett fel i förra matchen.) ;)

VDS
Brown, Ferdinand, Vidic, O'Shea
Park, Fletcher, Anderson, Nani
Berbatov, Tevez

Sir Alex har ju gett antydningar till att han ska vila Ronaldo och Tevez har fått lite speltid på sista tiden så just därför tror jag på han och Berbatov i anfallet, Rooney kommer in om det behövs göras något mål.

Celtic

Celtic har med sig följande trupp: Boruc, Caldwell, Wilson, McManus, Loovens, Naylor, McGeady, S Brown, Hinkel, Hartley, Robson, McDonald, Sheridan, Maloney, M Brown, McCourt, Hutchinson, Nakamura, O'Dea.

Skottarna vann helgens ligamatch mot Inverness Caledonian Thistle med 2-1 och man leder ligan över med Rangers tätt efter. Som vanligt tänker jag inte gissa deras startelva då jag inte vet mycket om de flesta spelarna. Vi får hoppas att united vinner ikväll och att det blir en rolig match att titta på, Berbatov får gärna göra ett par mål också. Matchen börjar 20:45 ikväll på viasatsport 1.


Ronaldo: Jag vill vinna mer..

Christiano Ronaldo har ikväll blivit intervjuad på MUTV, jag har själv inte sett intervjun men han hade säkerligen en hel del att säga. Bland annat detta.
 
"Jag är stolt för att jag fortfarande är så pass ung och har vunnit så mycket, men för mig är det inte nog. Jag vill vinna mer och jag tror att jag är i rätt klubb med de rätta spelarna."

Sir Alex hade också en del att säga om portugisen och han säger bland annat att han kanske kommer att ställa över Ronaldo mot Celtic för att inte köra slut på honom så här direkt efter skadan. Sen det mest intressanta han sa var om Ballon d'Or som Ronaldo är nominerad till, det vill säga priset till världens bästa spelare.

"En touch och han kan göra mål, han har en sån talang inne i boxen. Jag tror han kommer att vinna Ballon d'Or, om han inte gör det vill jag signa killen som vinner."

Så med andra ord hoppas jag att Messi vinner Ballon d'Or i år då för då köper Sir Alex honom, nej skämt å sido. Det är i princip omöjligt för Ronaldo att inte vinna priset för det finns ingen i hela världen som varit bättre än honom i år.


United krossar West Bromwich

Ja det kan man säga, 4-0 slutade matchen efter mål av Rooney, Ronaldo, Berbatov och Nani. Varav den förstnämnde var fenomenal igår, Wayne Rooney är helt enkelt bäst i världen just nu, han var överallt på planen och såg livsfarlig ut hela tiden. Han gjorde ett mål och spelade fram till två så det var minst sagt en bra kväll för honom. Det stog 0-0 efter första halvlek och Rooney hade fått ett mål bortdömt som egentligen var solklart mål, man kan undra vad domaren höll på med. Här har ni ett sammandrag från igår med alla mål. 

U-18 spelade också igår mot liverpool och den matchen slutade 2-2 efter två mål från Macheda. Det kunde ha varit mer mål men united fick två straffar bortdömda.

Spelade gjorde: Woods; Brown (Brady, 46), Strickland, Wootton, Gill; Stewart, James, Petrucci, Norwood; Brandao (King, 66), Macheda (Ajose, 73). Subs not used: Devlin, Curran.


Rooney gjorde en underbar match.

Liverpool supporter till wiganfansen efter matchen

Allt detta utspelade sig på svenskafans wiganforum.


Namn: Pride of All Europe Liverpool » Svara inlägg
Sänt: 2008-10-18 19:36
Fan vad underbart att vi spöa ert jävla fanskap till lag. Ni ska då fan inte komma och onanera hemma hos oss. Det är som att vi har stort party men så är ni den äckliga idioten som plötsligt braa tog fram kuken och runkade och försökte spela allan men i slutskedet blev utslängd och spöad med en stekpanna rakt i skallen. Så jävla härligt att bara krossa knäskålarna på en sån jävla idiot. Precis så jävla underbart kändes det att få vinna idag era satans jävla svin. Kom fan inte och försök göra er märkvärdiga. Spö är vad ni ska ha och det är vad ni fick! 3-2 till vårt vackra ljuvliga fina Liverpool FC!

Liverpoolsupporter i ett nötskal eller? ;)


Kanske det är denna kille? ;)


Startelva för united ikväll

Kvällens startelva är följande.

VDS

Rafael
Rio
Vidic
Evra

Fletcher
Giggs
Park

Ronaldo
Berbatov
Rooney

Subs:

PIG
Evans
Brown
Neville
O'Shea
Gibson
Nani

Inför: Manchester United - West Bromwich

I morgon är det äntligen dags för Premier League igen och som man har väntat. Med Wayne Rooney i storform så kan detta blir riktigt intressant och vi får även hoppas på att Ronaldo kommer igång lite.

United

United har följande trupp med sig: Van der Sar, Amos, Neville, Brown, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, O'Shea, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Tevez, Berbatov, Rooney och Welbeck.

Varken Carrick eller Hargreaves är med alltså som utlovat, men det sägs att de ska börja träna på måndag. Matchen spelas på Old Trafford så detta borde bli en ganska enkel match på papperet men man vet aldrig. Anderson spelade inte alls någonting för Brasilien nu i veckan men han lär väl ändå vara lite trött på grund av resetiden. Samma med Tevez så just därför tror jag på följande elva.

VDS
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Giggs, Fletcher, Nani
Rooney, Berbatov

West Bromwich

West Bromwich kommer till Old Trafford med följande trupp: Carson, Kiely, Zuiverloon, Hoefkens, Barnett, Donk, Olsson, Robinson, Cech, Morrison, Greening, Koren, Valero, Brunt, Miller, Bednar, Moore, Slusarski, MacDonald och Pele.

Jag vet inte så mycket om dessa men de har en del kända namn såsom den svenske mittbacken Jonas Olsson, Scott Carson och den föredetta unitedbacken Jonathan Greening. Det känns omöjligt att gissa på en startelva här så därför ger jag fan. Må united vinna i morgon!


En bild ifrån förra gången lagen möttes på Old Trafford då united vann med 3-0 och Ruud gjorde ett av målen.

Veckans film

Det är fredag idag och det betyder att det är dags för veckans film igen, förresten får ni gärna tipsa om bra filmer i kommentarerna så jag får lite uppslag för det börjar ta slut. Det behöver nödvändigtvis inte vara en film om united utan det kan vara vilket annat fotbollslag som helst "nästan" bara filmen är bra.

Denna vecka blir det en av mina favoritfilmer då det gäller united, det är den eminente filmskaparen ananth som har gjort den och filmen heter The legend of manchester united. Den är ca 19-20 minuter lång så det krävs lite tålamod för att se denna men jag kan lova att den är riktigt jävla bra. Varsågoda!


The Legend of Manchester United by Ananth
Uploaded by AnanthTheNextLevel

Två mål av Rooney igen

England spelade igår en svår bortamatch mot Vitryssland och Rooney fick måla igen. Gerrard inledde målskyttet i första halvlek och gissa vems förtjänst det var att han fick göra mål? Visst det var ett snyggt mål men det var en viss Rooney som tog ner bollen snyggt och lekte lite med den och fick en vitryss upp på läktaren innan han spelade fram den till Gerrard. Rooney gjorde sedan 2-1, 50 minuter in i matchen efter en fin framspelning från Heskey. 74 minuter in i matchen gjorde han sedan 3-1 och man måste verkligen säga att Rooney är bäst i världen för närvarande med sin form. 6 mål på 5 matcher i united och i landslaget. Men inte bara för målformens skull är han bäst utan för att han gör sina medspelare bättre också. Här har ni Målen från Englandsmatchen.



Vidics Serbien vann igår med 3-1 över Österike men det blev inga mål från honom själv. Van der sar och hans Holland fick spöa upp Norge med 1-0. Portugal med Ronaldo och Nani i spetsen fick bara 0-0 hemma mot Albanien, Nani missade även ett friläge. John O'Shea och Darron Gibson spelade i Irlands 1-0 vinst över Cypern men inga mål från någon av dessa två.  Så såg det ungefär ut igår för våra unitedspelare och nu är tack och lov landslagsuppehållet över så nu blir det riktig fotboll igen. West Bromwich på lördag och inför matchen rapport kommer senare.

United intresserade av Lilla Kaká

Det är inte den riktiga Kaka vi snackar om men det kanske kan bli. Adem Ljajić är född 1991 och spelar i FK Partizan i den serbiska superligan. Han spelade i deras champions league kval och imponerade stort, han är även given i det serbiska U19 landslaget och spelar även i U21 då och då. Han är högermittfältare och anfallare så om vi vill se mer av honom föreslår jag att ni tittar på dessa.

 
Adem Ljajić del 1


Adem Ljajić del 2

Han kan kanske bli något med rätt utbildning vilket han kan få i United.

Vinst för reserverna

Uniteds reserver spelade igår mot Oldham men man låg under redan efter 3 minuter. Oldhams Lewis Alessandra sköt in en boll från nära håll och de tog därmed ledningen med 1-0. Men det tog endast 10 minuter för United att reducera då Tom Cleverley sköt en perfekt frispark och James timade den och sköt in 1-1 och gjorde därmed sitt första mål för United. Sam Hewson gjorde sen det han brukar göra, det vill säga skjuta stenhårda skott från långt håll och han gjorde 2-1, skottet gick fortfarande uppåt när det gick in i krysset.

United: Foster; Wootton, Eckersley, Gray, Gill; Stewart, James, Cleverley, Hewson, Derbyshire (Eikrem 46); Macheda.
Avbytare som inte användes: Bryan, Zieler, Norwood, Strickland.


Sam Hewson


Carrick och Hargreaves tillbaks

Ja en del har hänt sedan jag skrev i lördags och det bästa är väl att både Carrick och Hargo är tillbaks mot West Bromwich till helgen. Wes Brown har även gått ut och sagt att han vill spela som central back i stället för höger, han verkar trivas i mitten mer vilket jag förstår för han är ju inte särskilt bra framåt. Rooney gjorde två mål  för England i lördags mot Kazakstan och man kan väl säga att United räddade England i den matchen. tre mål totalt blev det för oss, ett av Ferdinand och två av Rooney. Rooney låg även bakom ett till men det tog på en motståndare och in i mål så det blev ett självmål. Nä England kan nog slopa Gerrard och Lampard i mitten, eller Gerrard kan man nog ha kvar men Fat Lampard ser jag gärna någon annanstans, som på bänken. Så här vill jag se England framöver.

James
Brown/Neville, Ferdinand, Terry, Bridge
Hargreaves
Gerrard, Carrick, Cole
Rooney, Heskey

Rooney och Heskey vill jag ha där fram just därför att deras samarbete är bra, Cappello sa det själv med att Heskey är bra för Rooney för mittfältarna spelar oftast på Heskey som är bra på att ta ner bollar till just Rooney, det var så han gjorde ett av målen bland annat. Högerbacken får Brown eller Neville spela på, spelar roll vilken av dem. Sen vill jag se Wayne Bridge i stället för Cashley Cole, jag hatar att se den killen spela fotboll. Gerrard får gå ut som högermittfältare för att lämna plats åt Carrick som är mer spelintelligent och som är bra på att spela i luckor och öppna upp spelet.

Nåväl nog om det, det finns lite tråkiga nyheter igen och det har med äckelreal att göra i högsta grad. Jag börjar verkligen tro att detta är Ronaldos sista säsong för de verkar verkligen inte ge upp.

"I think there is a chance [of Ronaldo joining Real next season]. He really wants to," said Schuster. "I think it will be a little more complicated for his club to retain him. There is hope that next year he could be with us. You need to do everything possible [to sign Ronaldo] because this player is worth it. Since the start I thought it was possible though difficult. Possible because the player really showed an interest.
"The information I had said him coming was a real possibility, the meetings were very positive. But after his face to face with Ferguson I knew he wasn't coming."

Detta sa Schuster i helgen och det bådar ju inte gott, men men det finns fler spelare av Ronaldos kaliber, eller gör det? Den enda jag skulle kunna tänka mig då är Messi men inte ens han är lika bra som Ronaldo och han är nog omöjlig att få också.


Rooney och Heskey efter hans andra mål i helgen.

Finanskrisen och United

Glazers meddelar att United inte påverkas något av finanskrisen, de säger följande om saken.

"The credit crunch is not having a negative bearing on United. We continue to benefit from the sell-out of Old Trafford and the growth in commercial operations. We refinanced back in 2006 and that structure provides long-term stability. The debt continues to be comfortably serviced by the club's strong growth in cash flow."

Man fortsätter alltså att tjäna på att man har nästan utsålt varje match och vinsten i Champions Leauge och ligan de senaste två åren försämrar väl inte resultatet direkt. United offentliggjorde vid nyår ett resultat på plus 245£ miljoner vilket är en hel del. Likande resultat förväntas nu i början på 2009 om inte ännu mer plus. Jag var lite orlig där ett tag i början av finanskrisen men det är skönt att höra att det inte påverkar oss.


Uniteds ägare Malcolm Glazer.


Unitedspelare i landslagen

Här har ni en liten lista på vilka spelare som spelar i vilka landslag i helgen och i veckan, det är 15 stycken totalt.

Idag:

Skottland v Norge - Darren Fletcher för skottarna, han är även deras lagkapten.

England v Kazakstan - Wayne Rooney, Rio Ferdinand och Wes Brown.

Sverige v Portugal - Ronaldo och Nani

Serbien v Litauen - Nemanja Vidic

Bulgarien v Italien - Dimitar Berbatov

Rumänien v Frankrike - Patrice Evra

Holland v Island - Edwin van der Sar

Slovenien v Nordirland - Jonny Evans

Argentina v Uruguay - Carlos Tevez

Söndag:

Venezuela v Brasilien - Anderson

Angola v Nigeria - Manucho

Onsdag 15:e oktober:

Portugal v Albanien - Nani och Ronaldo

Nordirland v San Marino - Jonny Evans

Irland v Cypern - John O'Shea

Georgien v Bulgarien - Dimitar Berbatov

Norge v Holland - Edwin van der Sar

Österrike v Serbien - Nemanja Vidic

Vitryssland v England - Rooney, Rio och Brown.

Brasilien v Colombia - Anderson

Chile v Argentina - Carlos Tevez

Sydkorea v Förenade Arabemiraten - Ji-Sung Park

Jaap Stam till united

Jaap Stam skriver nytt kontrakt med United men inte som spelare utan som scout. Stam lade ner sin fotbollskarriär förra säsongen och han är endast 35 år. Tydligen så ska han i alla fall leta talanger i sydamerika och jag vet inte hur bra kontakter och koll han har där men om United skickar honom dit så måste det ju finnas en anledning. Jaap Stam har redan varit och tittat på en match i Brasilien, han såg när Gremio vann över Santos med 2-0. Tydligen så ska United vara intresserade av en ung talang vid namn Douglas Costa som är mittfältare, han blev man of the match och det var bara hans andra start för Gremio. Många scouter har jämfört honom med Anderson som också kommer från Gremio men den här 18 årige Douglas Costa ska tydligen ha mer talang än Anderson, han är förövrigt en kreativ mittfältare. Killen har dock en £21m klausul så vi lär få punga upp med det om vi ska ha honom. Barcelona och Real Madrid är också intresserad av Costa men dt som talar för att vi ska få honom är väl att vi redan har en mindre brasiliansk koloni med Anderson, Possebon och tvillingarna Da Silva.


Jaap Stam


Douglas Costa

Hittade även en liten film med Douglas Costa.


Veckans film

Nu är det återigen dags för veckans fotbollsfilm för det är ju nämligen fredag. Vad kan passa bättre idag än en landslagsfilm eftersom det är landslagsvecka. Jag hittade en bra film med England eftersom jag håller dem väldigt högt, det är en film någon gjorde om VM 2006 då de som bekant åkte ut mot Portugal. men det är ändå en bra film, varsågoda.



Vinst för reserverna

Igår kväll mötte våra reserver Bolton och det blev en komfortabel vinst med 3-0. Det var United som hade det mesta av spelet under matchen och målgörarna var Macheda (45), Hewson (53) och Cleverley (65). Startelva var förljande.

Tomasz Kuszczak (GK); Rafael, Richard Eckersley, David Gray, Oliver Gill;Cameron Stewart (Oliver Norwood, 70), Matthew James, Sam Hewson, Tom Cleverley, James Derbyshire (Antonio Bryan, 78); Federico Macheda (Scott Wootton, 78). Subs not used: Gary Woods (GK), Evandro Brandao.

Det är bra att det går bra för våra reserver för det betyder att vi har en bra ungdomsakademi, den här Federico Macheda tycker jag verkar vara en intressant herre. Han kommer från Rom och var en del av Lazio's ungdomsakademi förut och skrev på för united i september 2007. Han är bara 17 år för övrigt så vi får hoppas att hans utveckling fortsätter gå framåt. Om ni vill läsa hela matchrapporten från matchen igår föreslår jag att ni besöker manutd.com. Jag såg inte själv matchen så därför uteblev den.


Rafael spelade igår också.

Premier League drömelva

Eftersom det här med elvor blev så "populärt" så hade jag tänkt att ta ut min egen Premier League drömelva och det är baserat på både denna säsong och de två föregående. För längre än så orkar jag inte tänka tillbaka. Här kommer den i alla fall.

VDS
Sagna Ferdinand Vidic Evra
Bentley Gerrard Fabregas Ronaldo
Torres Berbatov

Målvakten är inget att diskutera, även fast alla Liverpoolsupportrar vill kalla honom tvålhandsken så kom han faktiskt med i årets lag 06/07 och det säger mycket. Har aldrig sett Reina där "pik". ;)

Högerbacken väljer jag Sagna för jag tycker faktiskt att han har varit den bästa högerbacken i PL ett tag nu fast vi får se om Bosingwa utmanar i år, eller kanske en viss Rafael? Om han får speltid villsäga. resten av backlinjen är ju så självklar som den kan bli.

Mittfältet valde jag Bentley till höger för att han legat högt i assistligan två år på rad och jag gillar honom som spelare dessutom. Gerrard och Fabregas på mitten, Fabregas var otroligt bra första halvan av förra säsongen och han vann även assistligan i PL med 19 assists. Gerrard gjorde 11 mål i ligan förra året och han är bra både offensivt och defensivt så därför fick han andra platsen. Scholes skulle dock ha varit där om han var några år yngre. ;) Ronaldo Behöver jag inte ens nämna nått om, världens bästa spelare.

I anfallet valde jag Berbatov för att han producerat bra med mål två säsonger på rad och Torres för för att han är just det, Torres....

Detta laget valde jag mestadels på statistik, jag vet inte om dem skulle fungera bra tillsammans, jag tror det kan knacka lite i defensiven med två offensiva ytterbackar och ingen riktig defensiv mittfältare. Så om jag hade valt ett lag för att de skulle spela bra tillsammans hade det blivit helt andra spelare och mestadels från united för vi är det bästa laget sett till dessa två senaste säsonger jag räknade på.

Så varsågoda, skriv era elvor och diskutera.


Wes Brown ger svar på tal

Det är ju rätt lungt nu med nyheter om United så därför hittade jag en rolig grej om Wes Brown, det är från the mirror.


Den engelske stjärnan Wes Brown stod sent igår natt i centrum i ett nattklubbsgräl.


Manchester United försvararen, 28, ska enligt uppgift ha knuffat en grupp män som retade honom och några lagkamrater, som bland annat inkluderade Rio Ferdinand.


Ett ögonvittne vid nattklubben the Circle i Manchester sade: "Grabbarna i båset bredvid de var högljudda, kaxiga affärsmän.


"De började provocera Manchester United spelarna. Wes Brown knuffade en av dessa väldigt mycket.


"Det gick över utan att några slag delades ut. Ingen blev skadad. Dörrvakterna kastade ut två ur den andra gruppen och spelarna kunde avsluta sina drinkar."

Så ska dom tas :)


Rio och Wes


United är skrämmande

Den gamle Unitedspelaren Paul Ince var det inte många som skrämde under hans tid som spelare på planen men nu gör tydligen United det. Efter matchen mot Blackburn så hade han en del att säga om planeringen inför matchen mot oss. 

"You can spend all week, as I have done, discussing tactics and personnel. I probably thought about playing 20,000 different teams. But when a team is that good, sometimes you can't do anything about it. We tried hard and went in there with a lot of confidence. But they are so good."
 
Han säger alltså att han spenderat hela veckan med att planera inför matchen mot oss men när ett lag är så bra som United så kan man inte göra något åt det. Det stämmer nog och jag vidhåller fortfarande att vi tar hem ligan denna säsong även fast Liverpoolfansen redan tror att de vunnit den. Men som vanligt så kommer antagligen Liverfool att vara avhängda runt juletid. För jag kan aldrig tro att deras tur fortsätter i den här utsträckningen året ut. Jag satt nyss och funderade över en elva med United och Liverpool spelare och jag kom fram till att skadedjuren inte skulle få in så många spelare.

VDS
Neville Vidic Ferdinand Evra
Ronaldo Carrick Gerrard Nani
Rooney Torres

Om vi börjar med målvakten, Van der sar har varit dominant i Uniteds målbur sedan han kom till oss och jag anser inte att Reina har någon chans att ta platsen där. Dock så är Reina bättre än vårat andra och tredje val så skulle VDS sluta så skulle jag nog hellre sätta Reina där än någon av PiG eller Foster, just nu i alla fall.

Backlinjen är odiskutabel, Liverpool har inte en enda back som kan mäta sig med våra. På mittfältet satte jag Carrick för jag anser att Scholes börjar bli till åren men för det är han inte en dålig spelare. Men Carrick är i alla fall bättre än både Mascherano och Alonso. Även fast det tog emot så var jag tvungen att sätta Gerrard där, när han är i form så vill nog dem flesta ha honom i sitt lag. Men hade det varit för 5 år sen hade han dock blivit petad av Scholes. Nani och Ronaldo är båda två bättre än Riera eller vad han nu heter och Kuyt.

I anfallet tog det emot att sätta Torres när vi har en anfallsuppsättning som heter Tevez, Berbatov och Rooney men jag satte honom där för att han antagligen skulle göra ännu fler mål tillsammans med Rooney än vad han gör och har gjort just nu i Liverpool. Fast denna uppställning kan ändras innan året är slut för vem vet? Det kanske lossnar ordentligt för Berbatov nu efter hans två mål mot Ålborg.

Som ni ser blev det bara två spelare från Liverpool och jag tror dem flesta experterna skulle enas med mig, sätt gärna ut eran elva i kommentarssystemet också. 


Rooney och Torres i anfallet alltså.  

Enkel vinst mot Blackburn

United mötte igår Blackburn på bortaplan och det blev en enkel vinst för oss. Bollinnehavet var hela 62-38 till våran fördel så det säger mycket om matchen. Wes Brown inledde målskyttet med en nick i mål och Rooney punkterade matchen med 2-0 målet som var rätt så snyggt efter en fin framspelning av Ronaldo. Siffrorna kunde ha varit större till våran fördel men huvudsaken är ju att vi vann med 2-0. Nu har Rooney gjort mål i två matcher på rad så vi får hoppas att hans målfabrikation fortsätter i samma stil. Han sa så här efter matchen bland annat.

"Once you get your first goal of the season your confidence is sky-high. I've not really been doing anything differently,"

Nu är det landslagsuppehåll och nästa match för oss är den 18:e oktober mot West Bromwich, man kommer ju att få abstinens fram tills dess.





Startelva

Här kommer startelvorna i matchen Blackburn - manchester united, varsågoda.

Manchester United

VDS

Brown
Ferdinand
Vidic
Evra


Anderson
Flecther
Giggs

Ronaldo
Rooney
Berbatov

Inför: Blackburn - Manchester United

Idag är det dags för en av årets svåraste bortamatcher och det är Blackburn som står för motståndet. United har haft mycket svårt för blackburn genom åren, på de 5 senaste bortamötena har blackburn två vinster och två oavgjorde, sist i vann var i november 2006.

Blackburn

Steven Reid och David Dunn är skadade, Benni McCarthy och Vince Grella har precis börjat träna så dessa lär inte heller vara med. Det är samma med Paul Robinson, han lär inte heller riskeras. Jag tror i alla fall att Blackburn ställer upp med denna elva.

Brown
Ooijer, Samba, Nelsen, Warnock
Emerton, Tugay, Andrews, Pedersen
Santa Cruz, Roberts

En väldigt stark sådan på papperet, tror detta blir en riktigt svår match för oss, helst då vi har så många centermittfältare borta.

Manchester United

Vi har Paul Scholes, Carrick och Hargreaves på skadelistan, även Possebon blir väl borta ett tag. Rooney är även han skadad och är väldigt osäker inför denna match. våran startelva är aldrig lätt att gissa men jag tror det blir följande.

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Anderson,Nani
Tevez, Berbatov

Paul Scholes och Darren Fletcher har skrivit på nya kontrakt vilket är glädjande, till 2010 respektive 2012. Må united vinna denna match.


Veckans film

Det är återigen dags för veckans film och jag ber om ursäkt för att det inte kom upp någon igår, hade en hel del att göra, var bland annat på surströmingsfest. Idag blir det en film med både Messi och Ronaldo, det är en sån där versus film, se och njut. 

 

Reserverna förlorar

Reserverna mötte Wigan igår och det blev förlust med 1-2, det enda positiva var väl att Manucho fick spela och enligt rapporter så gjorde han en bra match, David Gray gjorde dock Uniteds enda mål. Wayne Rooney är tveksam till helgens match också vilket är synd, men vi har ju rätt så bra backup i Tevez och Berbatov. Jag kommer med en matchrapport och veckans film senare idag.

Vinst mot Ålborg

Det blev en fin vinst mot Ålborg i champions league med hela 3-0 efter två mål från bland annat Berbatov vilket är bra, nu kanske det lossnar för bulgaren. Rafael gjorde även han en väldigt bra match och Glenn Strömberg var väldigt imponerad av den unge brassen, med lite flyt hade han fått göra mål också men det kommer väl.

Paul Scholes blir borta 6-8 veckor efter att han fått en ligamentsskada i knät efter en närkamp igår. Jag vet inte hur länge hargo blir borta men vi får hoppas att han är tillbaka snart. Wayne Rooney blev även han skadad och Sir alex sa att han blir ett osäkert kort i helgens tuffa bortamatch mot Blackburn. Det kommer att bli tuffa tider framöver känns det som med så få centrala mittfältare, vi har Anderson, Fletcher och O'Shea kvar, vi har även Gibson men han är ju inte särskilt rutinerad men det kan ju hända att han får lite speltid nu framöver. Possebon, Hargreaves, Carrick, Scholes, jag skulle vilja se Liverpool med en sådan skadelista på det centrala mittfältet. Det är som att de skulle ha Gerrard, Alonso, Lucas och Mascherano borta, vad skulle dom spela med då? Det skulle vara en syn för gudarna. :) (Jag ville bara få fram att vi har bredare trupp).

På lördag har vi alltså Blackburn borta så vi får se hur vi ställer upp då, återkommer med mer info om den matchen närmare lördagen.


Bildkälla: Gettyimages.com
Berbatov efter hans andra mål igår.




RSS 2.0