Resan till Manchester del 2

När matchen var slut så skulle vi ta oss ut därifrån och in till stan igen, vi var rätt så oroliga eftersom 70 000 personer skulle ut samtidigt men tro det eller ej, det tog bara ca 30 min att ta sig in till stan igen med spårvagnen. Vi letade upp en affär och köpte öl och sedan drog vi tillbaks till hotellet. Vi satt där i några timmar och såg även reprisen på United-matchen vi sett under dagen, sedan drog vi ut och besökte O'Sheas, alltså hans egen pubb. Väldigt trevligt ställe och billig öl. Sen hände inte så mycket mer under helgen som är värt att skriva om, vi var mest bara ute och besökte ett shoppingcenter bland annat, besökte även lite mer pubbar. Här får ni lite mer bilder från resan och matchen. 









 


Inför: Ålborg - Man Utd

På grund av att jag kom hem från Manchester idag och satt uppe hela natten på Arlanda på grund av att ryan air flyger så sugiga tider så blir det ingen lång matchrapport. Det blir matchrapport och officiella startelvor i samma inlägg.

Manchester United

Truppen som åkte till Danmark igår är följande:

Van der Sar, Amos, Rafael, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O'Shea, Fletcher, Ronaldo, Anderson, Scholes, Park, Giggs, Nani, Gibson, Berbatov, Tevez, Rooney, Welbeck

Ingen Hargreaves, Neville eller Kuszsczak, dessa stannar hemma i England på grund av små skador. Carrick och Ben Foster är ju sedan tidigare uträknade så dessa spelare var inget nytt. Jag var ju som bekant där i lördags och det var en väldigt bra och underhållande match, United spelade bra och jag hoppas man fortsätter i samma anda. Vi får se vad startelvan blir men jag tror den blir rätt så stark med tanke på att vi bara fick oavgjort i förra CL-matchen.

Ålborg

Truppen för Ålborg är:

Karim Zaza, Martin Pedersen, Michael Beauchamp, Steve Olfers, Anders Due, Andreas Johansson, Thomas Augustinussen, Marek Saganowski, Jeppe Curth, Kasper Bøgelund, Caca, Simon Bræmer, Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen, Jens-Kristian Sørensen, Kenneth Stenild, Lasse Nielsen, Ronnie Schwartz

Om jag ska vara ärlig så kan jag inte ett skit om Ålborg, danska ligan har aldrig intresserat mig och kommer nog aldrig att göra. Men det är imponerande att de har haft ett par lag i champions league gruppspelen dem senaste åren. Matchen börjar 20:45 på tv6 och startelvorna är följande.

Manchester United

Vds
Rafael Ferdinand Vidic Evra
Nani Scholes O'Shea Ronaldo
Berbatov Rooney

Subs: Amos, Brown, Anderson Giggs, Park, Evans, Tevez

Ålborg

Zaza
Pedersen
Beauchamp
Olfers
Johansson
Augustinussen
Saganowski
Curth
Bogelund
Risgård
Enevoldsen

Subs: Stenild, Due, caca, Braemer, Sorensen, Kristensen, Schwartz

Den långa resan till Manchester del 1

Jag hade tänkt skriva en liten berättelse om min första resa till Manchester vilket var en otrolig upplevelse. Jag hade tänkt skriva lite om dag för dag och lägga upp lite bilder också från dessa dagar. Jag och min bror åkte dit på fredagen och kom hem idag (tisdag). Då börjar vi den lilla berättelsen.

Fredag

Vi åkte iväg tidigt på morgonen från Åsele för vi har 16 mil till flygplatsen i Umeå och planet gick 10:00 till Stockholm. Som vi fått erfara mycket under denna resa så var norwegian air som vi flög med försenade och vi kom till stockholm en halvtimme försent ungefär. Men det gjorde oss inget för planet till Liverpool gick inte förän på kvällen klockan 19:00. Under dagen åkte vi in till Centralen i stockholm och där träffade vi på Emil och hans tjej, Emil är en kollega till oss på faxzup.com. Sedan begav vi oss till skavsta rätt så tidigt för vi tänkte att man kan ju sätta sig och dricka några öl innan planet går och jag kan säga att det blev en hel del öl. Som vanligt och som så många gånger hände under denna resa så var planet försenat en och en halv timme vilket betydde att vi kom till Liverpool runt 21:30-22:00 engelsk tid, man ställer ju tillbaka klockan en timme. Sedan åkte vi buss in till Manchester och den släppte av oss mitt inne i smeten kan man säga, vi visste inte ens vart vi var eller hur vi skulle hitta till vårat hotell. Det resulterade i att vi stoppade en taxichaffis och frågade honom var princess street 74 låg och då fick vi reda på att det bara var ett kvarter bort. Sedan checkade vi in på hotellet och gick sedan i säng för lördag var en stor dag för mig. Här kommer lite bilder från resans gång på fredagen.



Lördag

Vi klev upp, åt frukost, gick ner till receptionen och frågade hur man tog sig till Old Trafford. Det var rätt så enkelt, man gick bara upp ett par kvarter till spårvagnen och åkte den ett par stationer, sen var man där. Då vi kom dit följde vi strömmen och som tur var hade vi fått säsongsbiljetter och det betydde att vi fick gå in på Bishop Blaize före matchen och oj vilken stämning det var där. Folk sjöng och skrålade, här har ni en film från tillfället som jag filmade själv.



Vi drack två öl där inne för mer hann vi inte, det tog ett tag att köpa varje öl kan jag säga på grund av att det var så mycket folk så man kunde knappt gå där inne. Efter Bishop Blaize begav vi oss in på Old Trafford och hittade öl där inne också + paj. Vi hällde i oss två öl till ungefär före matchen och åt en paj var medans Boak kollade på Liverpool matchen på en tv-skärm där inne, han är Liverpool-supporter så därför var det ganska roligt att ta med honom till Bishop Blaize. Själva matchen är nog det mäktigaste jag sett i hela mitt liv, man kan inte tro att det går så snabbt när Ronaldo har bollen men när man står där just bredvid planen så går det otroligt snabbt. Vi hade väldigt bra platser också, längst ner på south stand satt vi, alltså ena långsidan. United vann i alla fall med 2-0 efter mål från Ronaldo och Rooney och vi drog hem till hotellet igen nöjda och glada, i alla fall jag. Boak var nog även han glad för han for ju faktiskt dit för att få se Engelsk fotboll och han är nog mer än nöjd efter den här resan trots att han är Liverpool-supporter. Jag skriver fortsättningen i morgon eller senare ikväll, måste hinna med en inför-rapport också. Här får ni lite bilder från Bishop Blaize och från matchen.


Jag utanför Old Trafford.



Hemresa

Det har varit en otrolig upplevelse har i England, jag skriver lite senare om hur det var och det kommer upp bilder med fran matchen. Idag flyger vi hem vilket kanns skont, fast jag skulle inte ha natt emot att stanna har nagon vecka till och se matchen till helgen med.

Inför: Manchester united - Bolton

På lördag är det dags för Bolton att gästa Old Trafford och förra året då de var där så förlorade man matchen med 2-0 efter två fina mål av Christiano Ronaldo. Det är även dags för mig att gästa Old trafford, dock för första gången i mitt liv vilket känns både spännande och lite nervöst. Då tar vi lagen då.

Manchester United

United har startat ligan ungefär som förra året men med betydligt tuffare spelschema så det känns ändå positivt trots att vi förlorade mot Liverpool. Vi mötte i veckan Boro och dem flesta minns väl den matchen på grund av tackligen på Possebon. Själv tror jag att den matchen var en vändning till en lång vinststreak, Ronaldo fick göra mål och jag tror han gör ett till på lördag, kanske två. Så här tror jag i alla fall att vi ställer upp.

PiG
Neville Ferdinand Vidic Evra
Park Hargreaves Scholes Ronaldo
Berbatov Tevez

Bänk: Amos, Brown, Giggs, Nani, Anderson, Rooney, Manucho

Bolton

Bolton har förlorat tre matcher, spelat en oavgjord och vunnit en på deras fem senaste Premier League matcher. Senast förlorade man mot Arsenal och då förlorade man med 1-3 och det är inte mycket som talar för att de inte får en till förlust på lördag. Jag tror dom kör ungefär samma elva som mot Arsenal så det blir följande. 

Jääskeläinen, 
Steinsson O'Brien Shittu Samuel,
O'Brien Muamba Nolan Gardner Smolarek 
Davies 

Jag och min bror flyger dit i morgon kväll (fredag) så vi är på plats och det kommer att komma upp bilder från resan här på bloggen och en liten berättelse om den. Ha en bra helg alla för det ska jag verkligen ha.


Gör han två mål på lördag med?

Lets all laugh at shitty...

Jag har alldeles glömt bort att nämna detta, har varit alldeles för inne i min kommande resa till England och Uniteds match i veckan men i alla fall.....

Carling Cup Results


Second round

Brighton 2-2 Man City
(Brighton win 5-3 on pens)

Third round
Aston Villa 0-1 QPR
Blackburn 1-0 Everton
Ipswich 1-4 Wigan
Newcastle 1-2 Tottenham
Portsmouth 0-4 Chelsea
Arsenal 6-0 Sheff Utd
Burnley 1-0 Fulham
Leeds 3-2 Hartlepool
Liverpool 2-1 Crewe
Man Utd 3-1 Middlesbrough
Rotherham 3-1 Southampton
Stoke 2-2 Reading
Sunderland 2-2 Northampton
Swansea 1-0 Cardiff
Watford 1-0 West Ham

Vad ska man säga? Pengar är ändå inte allt. ;)


Veckans film

Som ni kanske vet så har jag veckans film varje fredag men nu får det bli idag eftersom jag reser hela dagen i morgon så det finns ingen tid att skriva då. Denna vecka är det en av mina favoritbackar i United som ska visas, Martin Skrtels överman vid namn Nemanja Vidic. Det sägs ju att Skrtel är Vidas bitch. ;) Se och njut.


Possebon klarade sig

Possebon klarade sig bra från vansinnestackligen igår, det såg värre ut än vad det var då han bars ut på bår med syrgas och hela köret. Ingenting bröts och tur var väl det men man undersöker fortfarande om det är några knä ligament som är skadade, Sir Alex hade i alla fall några väl valda ord att säga efter matchen och jag håller med honom till 100%.

"For the kid to make his first start and get an injury like that is pretty horrendous. I think everyone was numb for about ten minutes afterwards and it killed our momentum a little bit. I saw a few replays of it, but I don't want to see it again. It was just terrible."

Fergie gillade inte heller Pogatetz reaktion vilket inte jag heller gjorde, jag tittade frågande på min bror och undrade hur man kunde betee sig sådär?

"I couldn't understand it [his reaction], he should have walked straight off," said the manager. "One of the guys on their bench was screaming that it was never a sending off and there was nothing wrong with Rodrigo. Middlesbrough have apologised though. Gareth Southgate was very good. He understood the gravity of it and was very apologetic."

Nåväl, vi vann matchen och våran Rodrigo klarade sig bra, det kunde ha gått ännu värre. I morgon kommer matchrapporten till Bolton matchen på lördag eftersom jag ska flyga från Umeå till Stockholm på fredagmorgon och sedan tillbringa dagen där nere tills flyget går till England på kvällen, skriver ett inlägg inför resan också sedan.


Bildkälla: gettyimages.com

Se bara på idiotens reaktion, "Jag har inte gjort nått". Man blir bara arg...

*Uppdatering:
Han kom med en ursäkt nu ikväll som lyder.

"Firstly, I have to say that I went for the tackle because I thought I could win the ball," Pogatetz told the club's official website.

"I now accept, however, that I misjudged the challenge.

"Immediately after the incident, I did not think it was a red-card offence because I did win the ball. But now that I have had the chance to see the tackle on TV, I know the ref was right to send me off."

Pogatetz also confirmed he is planning to speak to Possebon, who was making his first start for United in the third-round tie.

"I am going to speak to Rodrigo by telephone and I will apologise for hurting him," he added.

"I hope that he will make a quick recovery and that he will not be out for long."




Manchester United - Middlesbrough 3-1 (1-0)

Matchen slutade nyss och jag måste säga att det var en rätt så underhållande match tack vare att vi fick se så många talanger spela ikväll i vårat kära United. Ronaldo påbörjade årets målskörd genom att göra 1-0 på en nick efter en hörna i första halvlek. Andra halvlek var mindre rolig till en början då Pogatetz gjorde en vansinnestackling på Possebon och jag vet tyvärr inte hur det har gått än men det såg väldigt allvarligt ut då han bars ut på bår och såg väldigt illa däran ut. Det resulterade självklart i rött kort för Pogatetz och efter det kom United igång lite mer.

Efter en fatal miss av en Boro-back så kunde Giggs bryta igenom och sätta 2-1 ganska enkelt, han höll även på att sätta ett till skott en stund efter men den räddades tyvärr på mållinjen av en back. Nani höll även på att få in ett inlägg som också räddades på mållinjen. Manucho byttes även han in mot Giggs i slutet och han fick ett litet läge också men sköt utanför. Tillslut kunde Nani punktera matchen och göra 3-1.

Till helgen är det match mot Bolton på old trafford och då kommer jag att vara där, min första resa till England så jag hoppas att det blir en underbar tillställning. Här kommer lite otäcka bilder från Possebons tackling, bildkälla är Gettyimages.com







Jag hoppas att Pogatetz får mer än tre matchers avstängning för detta som är standardstraffet, det måste bli mer...

Kvällens startelvor

Om ca en timme och 20 minuter börjar matchen och startelvorna borde komma cirka 20:00, här är i alla fall truppen som har tagits ut.

Kuszczak, Amos, Neville, Brown, R Da Silva, O'Shea, Evans, Gray, Chester, Eckersley, Hargreaves, Ronaldo, Anderson, Nani, Gibson, Hewson, Possebon, Cleverley, Welbeck, Manucho


Uniteds startelva

Amos

Rafael
Brown
Vida
O'shea

Nani
Anderson
Possebon
Giggs
Ronaldo

Welbeck

Bänk:

Zieler
Gray
Eckersley
Gibson
cleverly
Manucho
Tevez

Boro:

Väldigt dålig information därifrån...


Inför: Manchester United - Middlesbrough

Ikväll klockan 21:00 på viasatsport 1 är det dags för ligacupmatch mellan Manchester United och Middlesbrough. De senaste matcherna har väl inte gått riktigt efter beräkningarna då vi förlorade med 1-2 mot Liverpool, 0-0 mot Villarreal och 1-1 mot Chelsea vilket i och för sig var ett ganska bra resultat med tanke på omständigheterna med skador osv nu i början av säsongen. Om jag får gissa på en startelva så är det nog den jag tidigare gissade på vilket är.

PiG
Rafael Evans Vidic O'Shea
Ronaldo Hargreaves Anderson Nani
Welbeck Tevez

Ronaldo har inte spelat mycket och just därför skulle det vara bra om han fick spela 90 minuter den här matchen, vi kanske även får se Berbatov göra ett inhopp då han inte spelat så mycket heller på senare tid. Men han gjorde i och för sig 90 minuter mot Chelsea i helgen så det är knappast troligt att han spelar hela matchen ikväll.

Middlesbrough då, enligt Inför-rapporten på svenskafans och Boros Officiella hemsida så kommer Mido att missa matchen samt att både Aliadiere och Johnson ska testas innan matchen för de ådrog sig skador i matchen mot Sunderland i helgen. Jag har inte så stor koll på Boro så därför klistrar jag in Svenskafans tilltänkta startelva.

Turnbull
Taylor-Huth Wheater Pogatetz
Downing O´Neil Digard Johnson
Aliadiere Alves
 
Må United vinna ikväll.


Förresten

Till helgen åker jag till England och ser på Manchester United - Bolton, det är första gången jag ska dit så jag hoppas att det blir en otrolig upplevelse. Det kommer självklart upp bilder här på bloggen från England, kanske direkt efter matchen med. Som det ser ut nu så ska vi ta med oss en laptop och en väldigt bra kamera så det lär bli fina bilder.


Jag hoppas på två sådana här mål från Ronaldo då jag är där.

Ungdomarna får chansen

I morgondagens ligacup match mot Middlesbrough så kommer en hel del ungdomar att få chansen att visa upp sig men Sir Alex säger dock samtidigt att spelare som nyss kommit tillbaka från skada måste få speltid de också. Som Ronaldo, Hargreaves, Ji-sung Park, Nani och Anderson. Dessa kommer att vara involverade på ett eller annat sätt, antingen på bänken eller i startelvan. Sen har vi en massa yngre förmågor med som kommer att få chansen och då menar han spelare som Jonny Evans, Darron Gibson, Danny Welbeck och Rafael. Både Fabio och Manucho är skadade så dessa två får vi tyvärr inte se vilket är synd.

Det kommer antagligen att bli en mycket spännande uppställning och om jag får gissa så kan det bli en sån här startelva.

PiG
Rafael Evans Vidic O'Shea
Ronaldo Hargreaves Anderson Nani
Welbeck Tevez

Det är ju trots allt Boro vi möter och jag tror inte att de kommer spara på något krut eftersom det är United de möter så det är nog bäst att vi ställer upp med ett halvstarkt lag ändå.


Rafael Da Silva får vi antagligen se i morgon.

Chelsea - Manchester United 1-1 (0-1)

Vi åkte till stamford bridge idag alltså för att ta tre poäng men så blev inte riktigt fallet, Park sköt in 1-0 för oss i första halvlek och jag trodde faktiskt att vi kunde öka på till 2-0 med Rooney, Ronaldo och Berbatov på planen men det räckte inte riktigt till. Vi hade en del lägen men det var i stället Chelsea som kunde kvittera till 1-1 efter en markeringsmiss i backlinjen. Det var förövrigt Kalou som nickade in det målet och evra missade helt att täcka honom. Fletcher hade ett läge också i slutet av matchen att göra 2-1 men Alex täckte skottet, annars kunde det ha blivit farligt.

Park är i alla fall besviken att det bara blev 1-1 men i sanningens namn så tryckte Chelsea på rätt bra så vi kunde lika gärna ha förlorat. Nästa match är Boro i ligacupen, vill gärna se ronaldo från start där så han får lite matcher i sig. Tack och hej.


Bildkälla: Gettyimages.


Startelvor

Här kommer dagens startelvor.

Berba Rooney
Park Scholes Hargo Fletcher
Evra Rio E1vans Neville
VDS

Anelka
Malouda Lampard Deco J Cole
Obi
A Cole Terry Carvalho Bosingwa
Cech

Sir Alex inför matchen

Även fast Chelsea har ett hemmarekord på 84 matcher utan förlust så säger Sir Alex att United kan ta med sig tre poäng hem till Manchester.

"It's not a daunting task for Manchester United to go to Stamford Bridge," he said. "Not with the ability we have in this team. Chelsea respect that. They know we can win there.

"We don't want to be nine points behind Chelsea, or anyone else, at this stage of the season. We know we've got a big job to do on Sunday and the players will be up for it."


Han säger också att Chelsea inte har samma styrka denna säsong som när dom spelade ut United i fjol på stamford bridge och vann med 2-1.

"They're a little different now without Claude Makalele, who was a very important cog in their machine. And the athleticism and power of Michael Essien is missing at the moment."

Med Essien borta till februari så har Chelsea en annan mittfältare som Ferguson var tänkt att köpa 2004.

"We did look at Deco when he was at Porto," the Reds manager revealed. "If you remember, he went to Barcelona for a very large sum of money - it was a fee we didn't want to get involved in. Plus we had Paul Scholes anyway.

"But he's a nice footballer - there's no question about that. He's a different kind of midfielder to the type Chelsea have had previously. He's diminutive and clever...

"He's made a little difference to the way Chelsea play, although I wouldn't say he's made them any more effective - they've always been effective."

När han blev tillfrågad om att se Berbatov och Ronaldo tillsammans på stamford bridge så var Fergie mer intresserad av att ta hem tre poäng.

"I'm excited about getting my first real win of the season," he said. "We beat Portsmouth at Fratton Park but we want to get a real good win and get the show on the road again.

"We have a collection of talents here at the club and I have to make sure I pick the right ones. You can't dismiss the contribution of Wayne Rooney and Carlos Tevez - not with the form they've been in.

"It's fair to say I've got selection problems for Sunday - the right kind, mind


Detta ser ju onekligen bra ut och United verkar komma dit med stort självförtroende även fast resultaten inte har bärt frukt på senare tid. Sir Alex brukar vara bra på att hetsa upp sina spelare så han får bästa möjliga prestation ur dem.


Sir Alex Ferguson på presskonferensen inför Chelsea matchen.

Inför: Chelsea - Manchester United

Nu är det återigen dags för en stormatch och det är Chelsea som står för motståndet denna gång. Det kommer verkligen inte att bli en lätt match med tanke på Chelseas hemmarekord på 84 matcher utan förlust. Om vi förlorar mot rentboys på söndag så kommer vi att ligga 9 poäng efter dem så det gäller verkligen att vi vinner eller får oavgjort. Enligt Skysports.com så kommer vi att vinna med 2-1 så vi får hoppas att de har rätt.

Manchester United

United hade inte med Scholes i veckan mot Villarreal för han var avstängd och det märktes mycket väl att han saknades på mittfältet, det fanns ingen kreativ kraft som kunde slå öppnande bollar åt våra andra spelare bland annat. Berbatov och Ronaldo är även spelklara så där har vi lite offensiv kraft att sätta in men jag tror ingen av dessa två kommer att starta. Carrick är borta 6 veckor på grund av skada så honom får vi inte se på ett tag. Scolari sa följande om vårat lag.

"I think he will start," said Scolari. "My players are thinking that they will mark him very well but there is Tevez, Rooney, O'Shea, Hargreaves, Nani, Berbatov. They have a beautiful team, a fantastic team, and this is a big game.

Nu lär ni tänka, O'Shea???? Men faktum är att han är en mycket viktig spelare för oss, här är några matcher han varit ytterst viktig i.

1:a Februari  2005 mot Arsenal, vi vann med 4-2 och han gjorde det sista målet med en brilliant chip när det såg ut som att de höll på att kvittera.
27:e november 2005 mot West Ham, vi vann matchen med 2-1
28:e april 2007 mot Everton, vi vann med 4-2 och han påbörjade vändningen.

Sen kan man ju inte glömma det underbara 1-0 målet mot Liverpool i slutminuterna för ett par år sedan men nu får det vara nog med prat om honom. jag vill bara klargöra för er som underskattar honom att han är inte så dålig som han ser ut. Startelvan då? Den brukar vara omöjlig att ta ut men jag ska göra ett försök på den mest troliga startelvan.

VDS
Brown - Ferdinand - Evans - Evra
Park - Hargreaves - Scholes - Nani 
Rooney - Tevez

Sen lär väl Ronaldo och Berbatov få lite speltid med om det behövs. Sen vill jag idiotförklara Kåmark lite också som pratade i telefon i det här införprogrammet på svenskafans fan-tv. Han sa att Carrick och Scholes inte var några världsklass spelare och att United hade ett svagt mittfält??????? Det är väl ändå på mittfältet vi har mest bredd? Carrick är våran viktigaste mittfältare enligt många och även jag tycker det, utan honom är vi oerhört mycket sämre. Samma med Scholes, vi såg hur det såg ut mot Villarreal i onsdags, det hände typ inget från mittfältet då Scholes inte var där och dirigerade. Den enda som försökte nått var Park som sprang som en idiot och jobbade som vanligt. Jaja nog om det, nu tar vi rentboys.

Chelsea

Chelsea har fått tillbaka både Ballack och Drogba vilket inte var allt för oväntat då det är oss de ska möta. Essien är borta i 6 månader så han slipper vi som tur är. Terry fick sitt röda kort helt upphävt av någon konstig anledning så han lär spela. Annars så har Chelsea startat sin säsong ganska stabilt och leder ligan, jag vet inte hur de kommer att ställa upp men något sånt här blir det säkerligen.

Petr Cech
Bosingwa - Terry - Carvalho - Cashley
Ballack - Mikel
Deco - Lampard - Cole
Drogba

Låt bästa laget vinna eller vad man brukar säga, själv tror jag det slutar 2-0 till oss efter mål från Rooney och Scholes.


Believe? Det är verkligen nått vi måste göra nu.

Veckans film

Varje fredag hade jag tänkt lägga ut en fotbollsfilm som jag gillar men först lite nyheter. Ben Foster har återigen blivit skadad, det hände i reservmatchen igår mot blackburn och han blir borta 6-8 veckor, matchen slutade förövrigt 0-0. Det finns lite goda nyheter också, Berbatov är spelklar för matchen mot Chelsea så får vi kanske se Tevez, Berbatov och Ronaldo där framme? Ferguson är å andra sidan inte säker på om det är rätt tillfälle att spela Ronaldo så vi får väl se vad som händer. Nu åter till veckans film, denna vecka blir det en väldigt bra film med Ronaldo med tanke på hans comeback så se och njut av lite fotbollskonster av världens bästa spelare.


Cristiano Ronaldo - Proof - F.E.A.R.


Oavgjort mot Villarreal

Jag tänker inte skriva någon lång matchrapport eftersom det redan finns på både svenskafans och muss.se men Manchester United spelade 0-0 mot Villarreal igår. Från start spelade dessa herrar.

VDS
Neville Evans Ferdinand Evra
Park Hargreaves Fletcher Nani
Rooney Tevez

Man kan väl säga att vi hade ett stort övertag hela matchen och att vi inte fick hål på spanjorerna var ganska häpnadsväckande då vi hade våra chanser. Det bästa på hela matchen var nog när Ronaldo kom in, hela Old Trafford lyftes och jag trodde aldrig han skulle vara så bra då han varit borta så länge. Sir Alex såg ändå positivt på det hela, han tyckte att vi spelade bra fotboll hela matchen och han gillade även Parks framträdande.

"Carlos Tevez had a shot knocked off the line and Jonny Evans hit the inside of the post. I think Cristiano would have scored with his header had Carlos Tevez not got in his eyeline, which distracted him a bit.

"But I'm pleased with the performance. I think the boys showed great commitment."

"Ji-sung Park was absolutely fantastic tonight. I was very pleased with his performance. And aside from the game in Monaco, it was Nani's first real start for us this season. I thought he did very well."

Sen tyckte han att vi skulle ha haft en straff då Park blev fälld i straffområdet med.

"I think there was a stonewall penalty when Ji was in a clear scoring position," the manager said. "He's gone by the defender and the player's not got anywhere near the ball. He's brought him down and I think that's a penalty."

Det tycker faktiskt inte jag, Villarreal spelaren tog faktiskt i bollen före han fick ner Park, det var vad jag såg av reprisen i alla fall men jag kan ju ha haft fel. Nu ska man tänka på att vi hade en hel del spelare som gjorde sina första 90 minuter denna säsong så det var inte allt för dåligt presterat av dessa. Nästa match är mot rentboys på söndag och jag är faktiskt positivt inställd till den matchen och tror på en 2-1 seger.


Wayne Rooney gjorde en hyffsad match igår, synd bara att han inte verkar kunna få in bollen.

Inför: Manchester United - Villarreal.

United har börjat säsongen knackigt och nu ställs man mot Villarreal i Champions League med Scholes avstängd, Carrick borta i 6 veckor och Berbatov är osäker han med på grund av en knäskada. Men det känns hur som helst roligt att CL är igång igen, det är roligt att titta på vare sig United spelar eller inte. United har ju inte haft det lättaste spelschemat heller denna vecka, en förlust mot Liverpool helgen som var, villarreal nu och Chelsea till helgen. Uniteds trupp ikväll är följande.

Van der Sar, Kuszczak, Foster, Brown, Neville, R Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, O'Shea, Evra, F Da Silva, Ronaldo, Nani, Hargreaves, Anderson, Possebon, Fletcher, Park, Giggs, Tevez, Rooney, Berbatov, Manucho, Welbeck.

Därför tror jag följande startelva tas ut.

Van der sar
Brown, Vidic, Ferdinand, Evra
Nani, Hargreaves, Anderson, Giggs
Tevez, Rooney

Det kan ju hända att J.S Park för starta i stället för någon av yttrarna, eller fletcher. Man vet aldrig med SAF och det är just det som gör oss så oberäkneliga för andra lag vi möter. Vi ska heller inte glömma att Ronaldo är tillbaks till denna match men han lär nog bara få göra något inhopp, det är Chelsea till helgen med.

Villarreal kommer till Manchester med ett kryss och en vinst i La Liga, senast slog man Deportivo La Coruña med 1-0. Truppen de har med sig är följande.

Målvakter: Diego Lopez, Viera.
Försvarare: Javi Venta, Gonzalo, Godin, Cygan, Ángel, Capdevila, Fuentes.
Mittfältare: Marcos Senna, Edmilson, Eguren, Pires, Santi Cazorla, Mati Fernández, Ibagaza, Bruno, Cani.
Forwards: Guille Franco, Llorente.

Men Villarreal har två viktiga spelare borta, anfallarna Nihat Kahveci och föredetta Unitedspelaren Giuseppe Rossi är skadade. Dessa två gjorde ifjol 29 ligamål tillsammans så det är med andra ord två tunga avbräck. Jag har inte så stor koll på deras spelare men Villarreal redaktionen på svenskafans tror på följande startelva.

Diego Lopez
Capdevila - Godin - Gonzalo - Javi Venta
Eguren - Senna
Pires - Ibagaza - Cazorla
Franco

Matchen går på tv6 med start 20:45, kvällens domare är Wolfgang Stark från Tyskland.


En bild från förra gången lagen möttes på old trafford, den matchen slutade 0-0.

Champions League kväll

Ikväll är det dags för Champions League vilket är skönt, det är roligt att titta på och se hur det går för alla lag. Vi kan väl dra lite snabba nyheter som kommit idag och som har med oss att göra. John Terry fick som väntat sitt kort upphävt hur det nu har gått till så han är med mot oss till helgen. Carrick är bort i 6 veckor vilket passar riktigt illa då Scholes är avstängd för oss på onsdag, så jag vet inte riktigt hur han ska formera mittfältet. Kanske Nani, Anderson, Hargo, Fletcher? Ja jag vet att Ronaldo är tillbaks i morgon men han lär inte få starta, han kanske byts in, han ska ju orka matchen mot rentboys också.

Det finns även lite glada nyheter att förtälja som hänt idag, Carlos Tevez ska signa ett permanent kontrakt till sommaren.

"As I understand it, [a permanent deal] will happen at the end of the season," said the Reds boss. "There is no doubt in my mind that Carlos will be here next season and signing the contract."

Tevez says there is "no doubt" as to where his loyalties lie. "Ever since I first came here I would like to have signed a permanent contract," he said. "I had very happy season last year and I would be very pleased if [David Gill] put a permanent contract in front of me. I'd sign it without any doubt."

Sen pratar han lite om förluster med och det låter riktigt bra det med, jag tänkte på det nu när jag läste det, att vi oftast kommer tillbaka starkare efter förluster.

"We have a very strong squad," added Carlos. "We showed last season whenever we lost a game that we could come back stronger. That's the reason why we won two titles last season. I think you will see a reaction from the players.

"It's always important to win a trophy again, it shows your quality if you can defend the titles you win. We have the ability and the depth of squad to go and do that this season."

Jag satt nyss och diskuterade med min Liverpool-infekterade broder och enligt honom så låter det som att vi tappat titelchanserna om vi förlorar mot Chelsea till helgen, men Liverpoolfans brukar inte tänka längre än vad näsan räcker. Det han inte tänker på är att vi startade så här dåligt förra säsongen också, ännu sämre till och med. Dessutom har vi nu haft det tuffaste spelchemat på många många ligastarter, vi har haft pompey borta vilket brukar sluta oavgjort i vanliga fall men nu visade vi styrka och vann med 1-0. Vi har haft Liverpool borta, vilket är som ett lotteri ungefär, har vi en bra dag och spelar på full kapacitet så vinner vi, har vi en dålig så går det så här. Vi har även Chelsea borta, det han inte tänkt på (verkar det som) är att Liverpool också kommer att förlora poäng medans vi vinner och tillslut är vi förbi som alla andra år. 18 years and still counting!

Nu ska jag förbereda mig inför CL ikväll och ladda med chips och dipp, jag hoppas verkligen Liverpool förlorar, det skulle sitta fint.


Måndag

Idag har det varit en rätt så tuff dag på jobbet, den har varit som alla måndagar brukar vara ungefär, förjävliga. Så jag kan ju säga att det är väldigt skönt att komma hem och sätta sig vid datorn och läsa runt vad som har hänt i United sedan igår. Självklart så är aldrig rentboys nöjda med nått så man har överklagat Terrys röda kort han fick i helgen så vi lär väl få se honom nästa helg mot oss.

Ja vad har hänt då? Ronaldo har uttalat sig om shitys jätte bud på £135m de tänker lägga på honom, han sa följande. 

"No way do I see myself in the shirt of another Manchester team." 

Vilket var ett glädjande besked, nu är det bara real vi behöver oroa oss för då. Sir Alex har sagt att han kräver omedelbar återhämtning efter förlusten på Anfield i lördags, han pratar om gruppen i Champions League med.

"You have to recover, that's the name of the game," said the Reds boss. "It's the Champions League and we are in a good group and I think we have a good chance of qualifying."

"The way I look at the Champions League is to get to 10 points," added the boss. "If you get that you know you have qualified and you can look forward to February when it really starts to kick in."

Våran andramålvakt Kuszczak har förlängt sitt kontrakt till 2012, men frågan är väl vem som tar över av han och Ben Foster då VDS slutar, den som lever får se. Detta är en bra vecka med mycket fotboll, ikväll spelar Tottenham mot Aston Villa vilket kan bli en intressant match, helst om Campbell får spela lite. I morgon ska man se Champions League och samma på onsdag då United spelar, sen på söndag är det dags för Chelsea borta. Ha en bra kväll alla, det tänker jag ha. 

 
Så bra kan man ha det som fotbollsproffs. :)

Ännu en bra nyhet

Blah råkade radera mitt förra inlägg om John Terry men hur som helst så är han avstängd till helgen då vi möter rentboys, han drog på sig ett rött kort då det var 13 min kvar av matchen mot shity i helgen. Vilket är bra för vi har ju en viss Vidic avstängd också. Det kommer att bli intressant att se hur vi formerar backlinjen till helgen utan Vidic, kommer evans att få spela eller flyttar man in Brown i mitten? Vad tror ni?


Dessa två herrar avstängda till helgen.

Mardrömskväll

När jag vaknade idag var jag tvungen att fundera över gårdagen om jag drömt allt som hände men inte det. Jag, min bror och två vänner åkte iväg till Umeå för att se Liverpool - Manchester United på O'learys. Vi kom dit runt 13 tiden och vi fick vårat bord vi hade förbokat och det beställdes genast in två starters och en kanna med öl. Matchen började och det startade ju lovande för oss då vi gjorde 1-0 genom Carlos Tevez, men sen var Liverpool helt enkelt det bättre laget och vårat försvar var fruktansvärt dåligt.

Till och med fergie erkände att Liverpool var det bättre laget och att vårat försvar var horribelt. Sen fick Vidic rött kort med i slutet av matchen och om det sa Fergie så här.

"I've seen it and he led with his elbow," Sir Alex admitted. "But [Jamie] Carragher and [Martin] Skrtel used their elbows in every aerial challenge in the game and there were no fouls given against them.

Den enda goda nyheten är att Ronaldo lär spela mot Villareal i veckan och mot Chelsea till helgen, vi får hoppas att vi kan slå rentboys till helgen för om vi inte gör det ligger vi väldigt långt efter de andra lagen i toppen.


Dimitar Berbatov assisterade Carlos Tevez 1-0 mål.

mm

Vad ska man säga? det är tomt, vem kunde tro detta? Vem kunde tro att en bunt amatörjävlar kunde slå världens bästa lag? Jag är för full för att skriva någon riktig resume om matchen men ett STORT GRATTIS till Liverpool som äntligen kunde vinna över oss på anfield efter 6 år och 10 månader. Det var ni värda, eftersom vi alla vet vilket lag som tar hem ligan i slutändan.

Umeå snart

Nu är vi på gång, vi ska bara dra i oss några korvar och bränna några skivor, sen drar vi. Första ölen lär öppnas runt 10:35 så vi kommer att vara i god form till matchen 13:45. Jag hoppas självklart på vinst idag och jag känner att det kan bli det med, rooney gör 1-0 och berbatov gör 2-0. Liverpool kanske får göra något mål med men de vinner inte, jag läste även nyss att en sån skada torres har fått ska man ta det lungt i början med så det kan lika gärna sluta med en 6 månaders rehab för honom efter denna match om han nu ska spela. Nu ska vi dra till umeå strax, må United vinna idag.

Ronaldo med i morgon?

Nu har jag fått till bloggen någorlunda men jag är inte riktigt nöjd ännu, det är fortfarande en hel del småfix som ni kanske ser. I morgon är det dags för den stora matchen mellan Liverpool och Manchester United på Anfield och det är en hel del nyheter om den matchen som gör mig ganska säker på vinst.

Carrick och Hargreaves är båda spelklara och lär vara med i morgon så deyt betyder att vi har fullt lag att tillgå, sen sa Sir Alex även detta om Ronaldo.

"Ronaldo's come on leaps and bounds and I may take him with us tomorrow (Saturday, to Liverpool).

"But he's more likely to be involved next week."

- Sir Alex Ferguson

Jag vet inte hur pass bra form han är i och hur bra skadan har läkt men visst skulle det vara roligt med ett inhopp från Ronaldo i morgon? I varje fall så tror jag laget blir något sånt här, även fast det är omöjligt att spekulera i hur det blir.

      Tevez     Rooney

Giggs Scholes Carrick Nani

   Evra   Rio  Vidic  Brown
       
                  VDS

Bänk: PiG, Berbatov, Hargreaves, Ronaldo, Anderson, Neville, Evans.

Jag tror att laget blir sådär men helst skulle jag vilja se Anderson och Hargreaves på mitten, Gerrard vet varför jag vill se dessa spelare där. Men Hargo lär inte vara matchtränad för fem öre eftersom han inte spelat nått i år så han får nog sitta på bänken och kanske göra något inhopp om vi leder. Här får ni målet som Tevez gjorde förra året på Anfield.



Jag vet inte om jag hinner blogga nått mer innan matchen i morgon, det blir i så fall om det kommit någon nyhet i morgon bitti innan matchen. Jag och tre till ska nämligen på O'learys i Umeå och se matchen och det är 1.5 timmes bilfärd dit men annars skriver jag då jag kommit hem.

Bygger om

Om bloggen ser konstig ut till och från idag är det på grund av att jag bygger om den lite, kommer med lite nyheter senare om matchen i morgon osv.

Veckans film

Då har man äntligen gjort helg och nu finns det bara en sak att se fram emot, Liverpool  vs Manchester United, vilket slag det kommer att bli! Ferguson har även sagt i en videointervju ikväll på Sky Sports hemsida att berbatov kommer att vara involverad i Liverpool matchen.

Varje fredag hade jag tänkt posta veckans film, och det blir såklart en fotbollsfilm som postas. Denna vecka är det en personlig favorit till mig, både favoritspelare i alla kategorier och en fruktansvärt bra film. Den är 8 min lång men ta er tid att se den, jag lovar att det är värt det.


Wayne Rooney - The life of Wayne By Rooney91

Grymt!

Rösterna i England angående matchen igår

Jag har sutiit och läst runt lite på forum under dagen idag och enligt dem flesta verkar England ha spelat sin bästa fotboll på flera år igår. Sen var det en hel del röster angående Gerrard vs Lampard på mittfältet och nu verkar man ha ändrat inställning totalt angående detta. Här har nig några citat från Engelska folket.

"How good were England without "Stevie G". They actually managed to keep the ball for longer than 30 seconds without "Stevie G" Hitting a 80 yard "hollywood pass" into the stands. I think he might struggle to get back in the team now, i hope."

"If Capello has any sense, Gerrard won´t get into the team unless Lampard is out. Tonight was Lampard´s best performance for England for a while and better than anything I´ve seen from Gerrard for the last few years."

Jag tycker nog att det är hugget som stucket om vem de ska ha där, helst skulle jag som United-fan vilja se Paul Scholes där men eftersom han inte vill spela i landslaget så går inte det, åldern börjar ta ut sin rätt också på våran kära ginger. Angående Paul Scholes så hade han en hel del att säga med inför Liverpool matchen om våra unga spelare.

"You give a little bit of advice but not too much. These are good players anyway. They don't need much talking to," says the midfield veteran.

"They wouldn't be here if they didn't know their job. I would just say to them just do exactly what has got you here in the first place.

"The manager has obviously seen something in them that has got them to this stage, so why stop that? Carry on with what they have been doing.

"It is good having the youngsters in because they can do all the running for you. You can just sit and pass the ball to them and off they go."


Vem tycker ni ska spela på Englands mittfält?

Mål från Unitedspelare.

Det har spelats landskamper ikväll i VM-kvalet och det börjar lossna för Wayne Rooney nu verkar det som, han gjorde 3-0 målet för England som ni kan hitta här. Nani gjorde även han mål för Portugal men jag har inte lyckats hitta någon video på det för tillfället men uppdaterar detta inlägg så fort jag får tag i en. För övrigt kan man undra hur danskarna vände från 1-2 till 3-2 på 9 minuter och vann över Portugal? Mycket underliga saker händer i fotboll måste jag påstå.

Skönt att landslagsuppehållet är över nu, det är fruktansvärt att inte få se United spela på närmare två veckor nu. Eftersom det är Liverpool vi möter till helgen så lägger vi in en bild på Liverpooldödarn som jag kallar honom.


John O'shea efter att han gjort 1-0 på Liverpool i 92:a minuten.

*Uppdatering: Här har ni Nanis mål mot Danmark.

Rio är den bästa backen i världen?

John Terry som spelar för England ikväll mot Kroatien har inför matchen gått ut och sagt att Rio Ferdinand är den bästa centerbacken i världen de senaste två åren. Han antyder också att just därför är det viktigt att Rio är med ikväll mot Kroatien för han behövs verkligen. Det var ovanligt sagt av honom, fast det skulle ha avrit ännu ovanligare om t.ex Carragher vräkt ur sig något sådant.


Carrick och Giggs tillbaka till helgen

Goda nyheter för oss Unitedfans att Carrick och Giggs är tillbaka på lördag. Giggs skadade sig i 1-1 matchen mot Newcastle men han är 100% nu. men det jag gillade mest med artikeln var följande.

"Ferguson will also ponder whether to hand a debut to £30million Bulgarian international striker Dimitar Berbatov against Liverpool as United aim to extend their six-match, seven-year unbeaten run at Anfield."

Så se upp alla scousers, United kommer med nära på full styrka till Anfield medans pool har både Gerrard och Torres borta vilket är goda nyheter. Inte för att det hade spelat någon roll om dom var med men nu kanske vi kan vinna med mer än 1-0. Här får ni en film att njuta till och ladda med inför matchen på lördag.


Sir Alex uttalar sig om Robbie Keane

På lördag är det dags för match mot Liverpool och psyk-kriget har börjat lite smått redan. Keane har inte gjort mål på fem matcher så våran Sir Alex hade följande att säga då han fick frågan om några övergångar överraskat honom.

"Den stora överraskningen är att Liverpool betalade £20m för Keane"

Faktum är att Sir Alex aldrig har gillat Robbie Keane. När han skrev på för Coventry för £6m och ansågs som den största talangen i hela storbritanien så sa Sir Alex att han inte var värd de pengarna. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska säga, jag har väl aldrig tyckt att Robbie Keane har varit någon riktig toppspelare i PL och säger Sir Alex sådär två gånger om så har han nog rätt, det brukar han ha. 

Jag såg idag också att Ronaldo troligen gör comeback redan mot Chelsea den 21:a augusti, det låter väldigt bra för jag ska nämligen dit den 27:e och se United - Bolton så det vore ju roligt om han var med.


Ronaldo och Ferguson tränar lite bolltricks.

Tisdag

Helgen börjar närma sig, bara tre arbetsdagar kvar och det betyder att det snart är dags för Liverpool - Manchester United. Jag, Boak, Janne och Drupps ska iväg till Umeå på O'learys och se den matchen och dricka öl, det kan bli trevligt förutom att jag ändå är lite orolig över att vi har så många spelare borta. Så här vill jag i alla fall se united mot pool på lördag.

               Berbatov   

    Rooney              Tevez

Scholes  Anderson  Carrick

Evra      Rio       Vidic        Brown

                  VDS


Om inte torres är tillbaks så tror Boak att Liverpool ställer upp så här.  

                        Keane     

Benayoun        Lucas          Kuyt
          
           Alonso  Mascherano  

Dossena  Agger  Skrtel  Carragher

                        Reina


Så vilket lag ser starkast ut på papperet? Här ska ni i alla fall få lite som är intressant att veta inför matchen.

* Liverpool har aldrig gjort mål när dom spelat mor Rio och Vidic.
* Det är 4 år och 10 månader sen en Liverpool spelare gjorde mål på United i ligan.
* Det är 6 år och 10 månader sen Liverpool vann över United på Anfield.
* Det har spelats mer än 20 timmar fotboll sedan en Liverpool striker gjorde mål på United i ligan.

Är det dags för mål på lördag för pool tror ni? Det tror jag för jag tror vi vinner med 2-1. Här får ni en fin bild inför matchen.



En till intressant sak

Håll i er....

Alla topplagen i England för 5 år sen och det är markerat med fet text vilka som är kvar i lagen just nu.

United:

Carroll
Howard
Brown
Rio
Gary Neville
Phil Neville
O'Shea
Silvestre
Heinze
Spector
Fletcher
Fortune
Giggs
Keano
Kleberson
Djemba
Miller
Ronaldo
Saha
Scholes
Smith
van Nistelrooy
Bellion

Chelsea:

Cech
Cudicini

Babayro
Bridge
Carvalho
Ferreira

Gallas
Huth
Terry
Jonson
Geremi
Jarosik
Tiago
Lampard
Makelele
Parker
Smertin
Robben
Joe Cole
Drogba
Duff
Gudjohnson
Kezman

Arsenal:

Almunia
Lehman
Ashley Cole
Campbell
Clichy
Cygan
Hoyte
Lauren
Senderos
Toure
Edu
Silva
Fabregas
Flamini
Vieira
Ljungberg
Pennant
Pires
Reyes
van Persie
Bergkamp
Henry

Liverpool:

Dudek
Kirkland
Carson
Finnan
Carragher
Traore
Hyypia
Josemi
Pellegrino
Riise
Warnock
Biscan
Gerrard
Hamann
Alonso
Garcia
Kewell
Diao
Smicer
Nunez
Baros
Cisse
Mellor
Morientes
Pongolle

Vad kan vi dra för slutsats av detta? Jo att detta är ännu ett bevis på Liverpools köp och sälj varje år. Sen är det ett bevis på att kontunitet vinner i längden, vi och Chelsea har gjort bara små små förändringar varje år vilket leder till att vi är lika stabila varje år med. Det ni...

Måste nog lägga till en sak till, sedan dess har dessa lag köpt så här många spelare.

United - 13
Chelsea - 21
Arsenal - 25
Liverpool - 39

Ser ni något? :)

Nattblogg

Kom hem från jobbet för en stund sedan och har nu suttit och kollat runt lite om vad som händer i fotbollsvärlden och jag kan aldrig sluta förundras över Steven Gerrard och hans eviga tjat om titeln som han vräker ur sig några gånger per år.

"Det går inte en dag utan att jag tänker på hur det var, men jag vill ha fler minnen. Jag vill än en gång ställa mig på ett busstak och se en miljon människor fira en ligatitel på Liverpools gator.

"Jag vill inte sluta med fotbollen och endast ha Istanbul och ett par segrar i FA-cupen att se tillbaka på. För mig kommer det personligen att vara en katastrof om jag inte vinner ligan."

"Några av grabbarna har inte känt sig hundraprocentiga och jag har själv inte varit i närheten av min kapacitet."

Det där är några av citaten han sa i intervjun och det är ju samma visa varje år från hans sida, jag förstår inte att han inte har insett ännu att han spelar i Liverpool? Ni hör ju bara namnet. Sen förstår jag inte hans eviga klagande på att han aldrig är i närheten av hans kapacitet, jag har sett otaliga artiklar genom åren där han säger det så alltså har aldrig Gerrard någonsin varit 100%? Jag tror inte han är bättre än så här men det verkar han inte förstå själv.

Nä jag tror Mr Gerrard måste söka sig någon annanstans om han vill ha en ligatitel, rent boys kanske är sugna på honom fast å andra sidan har aldrig Gerrard och Fat Frank aldrig spelat särskilt bra tillsammans...

Liverpool är för enformiga, flintskallen gör ungefär samma sak varje år. Han säljer några spelare och sen köper han in några nya mediokra skitspelare och ska man hålla på så får man skylla sig själv om man inte vinner ligan. Liverpools enda bra köp dom senaste 15 åren är nog torres, jag kan inte riktigt komma på någon annan bra spelare dom köpt under den tiden.

Ska man vinna ligan måste man satsa pengar på nyckelspelare, inte bredda truppen, det har Sir Alex bevisat flera gånger om men Benitez verkar inte få pengar så ofta...


Så såg han nog ut då han gjorde intervjun..

Sen såg jag en till halvintressant sak och det är att våran egen David Gill har uttalat sig om Shity och deras mångmiljardärägare. Han pratar om deras bud som de har påstått att dem tänker lägga på Ronaldo, på 1.89 miljarder kr och han säger att United måste överväga ett sådant erbjudande om dem får det. Men han säger samtidigt att United inte vill sälja sina bästa spelare vilket låter bra.

"Vi skulle diskutera ett sådant erbjudande med Sir Alex och ägarna för det är väldigt mycket pengar vi pratar om"

"Men han (Dr Al-Fahim) nämnde också Fernando Torres och Cesc Fabregas i samma artikel så jag tror vi kan vara lugna och vänta och se vad som händer följande månader och år och inte oroa oss så mycket över det."

Sir Alex är inne på samma linje och säger att han inte oroar sig så mycket över City heller. Han menar på att det alltid funnits utmaningar som Chelsea och även Arsenal åren före Roman kom. Han säger också att han har ett bra lag och att det tagit många år att bygga upp laget han har nu.

Det var nog allt för denna natt, återkommer i morgon med mer nyheter och tankar runt dessa.

Sommarens spenderingar

Så var det en ny dag och nya bekymmer, efter att jag jävlats lite med galvpojkarnas blogg som jag råkade "förstöra" inatt på grund av klantighet så har jag fått till den hyffsat nu. Jag bytte även banner där uppe på denna blogg för den andra var lite för "utstickande", den var fin men jag tyckte inte den passade riktigt här, så sorry Johan. :)

Transferfönstret stängde den 1:a september runt om i europa och det som var riktigt intressant är att Liverpool har spenderat mer än oss men Abu Dhabi styrda shity har spenderat mest, här har ni listan.

£77mil Man City (Mark Hughes)
£67.1mil Tottenham (Juande Ramos)
£43.9mil Aston Villa (Martin O'Neill)
£40.3mil Liverpool (Rafa Benitez)
£30.75mil Man Utd (Alex Ferguson)
£26.25mil Sunderland (Roy Keane)
£24.3mil Chelsea (Luiz Felipe Scolari)
£23mil Newcastle (Kevin Keegan)
£20.3mil West Brom (Tony Mowbray)
£18mil Bolton (Gary Megson)
£17.4mil Fulham (Roy Hodgson)
£16.55 Arsenal (Arsene Wenger)
£16.5mil Stoke (Tony Pullis)
£15mil Everton (David Moyes)
£14.2mil Portsmouth (Harry Redknapp)
£10.2mil Middlesbrough (Gareth Southgate)
£8.8mil Blackburn (Paul Ince)
£7.9mil Hull (Phil Brown)
£7mil Wigan (Steve Bruce)
£5.7mil West Ham (Alan Curbishley)

Vad kan man se från detta? Ja Liverpool har återigen slängt ut mer pengar än både vi, rent boys och Arsenal så man tycker nästan att dom borde ha större chans på ligatiteln i år och inte bli avhängda vid jul som varje år hittills. Här kommer i alla fall den sköna bilden jag skrev om igår.


Skön bild :)

Ny blogg

Vanligtvis så bloggar jag på http://galvpojkarna.blogg.se men jag hade tänkt starta en egen blogg på sidan där jag skriver om mitt kära Manchester United som jag håller väldigt högt. Det är väldigt enkel design på denna blogg just nu men det kommer att bli bättre framöver då jag har tid och ork att göra om den.

Om vi då återgår till United så har det väl inte gått så lysande för dom nu i början av säsongen, det började med ett gäng träningsmatcher där det gick sådär.

12 JulManchester UnitedAberdeen N 2 - 0   
19 JulManchester UnitedKaizer Chiefs N 1 - 1   
22 JulManchester UnitedOrlando Pirates N 1 - 0   
26 JulManchester UnitedKaizer Chiefs N 4 - 0   
27 JulManchester UnitedPortsmouth N  2 - 1   
02 AugManchester UnitedRCD Espanyol H 1 - 0   
04 AugManchester UnitedPeterborough A 2 - 0   
06 AugManchester UnitedJuventus H 0 - 0

Sen var det dags för Community Shield och där blev det vinst efter straffar mot Pompey (Portsmouth). Efter det har vi hunnit med tre matcher till varav två Premier League matcher där vi kryssade mot skatorna.

17 AugManchester UnitedNewcastle H 1 - 1   
25 AugManchester UnitedPortsmouth A 1 - 0   
29 AugManchester UnitedZenit St Petersburg N 1 - 2
N = Neutral plan, H = Hemmaplan A = Bortaplan

Sista matchen vi spelade var mot Zenit St Petersburg i supercupen, det är lagen som vinner UEFA Cupen och Champions League som möts. Där blev det som ni ser förlust med 1-2 men dom var inte dåliga. Sen kan det ju tilläggas att vi haft otroligt mycket skador i början av säsongen på bland annat våran nyckelspelare Ronaldo vilket gör en hel del.

Angående köpet av Berbatov för £30m så tror jag att det blir succe, hans blick för spelet och hans avslut kommer att passa hur bra som helst tillsammans med Rooney, tevez och Ronaldo. I nästa match har vi i alla fall Liverpool och eftersom min bror håller på dom och jag hatar Liverpool mest av alla lag i hela ligan så hoppas jag innerligt att Berbatov sänker dom. Eller någon annan spelare, huvudsaken är att vi vinner som vi alltid brukar göra mot de där soporna. Nu tänker jag avsluta det här inlägget med en skön bild trodde jag, det är något fel på bilduppladdningen på blogg.se så det får vänta. Ni kan i stället få se en video som en vän till mig vid namn Johan har gjort.


Dimitar Berbatov - Welcome to Manchester United!



RSS 2.0